Predstavitev (Nejc Smrtnik)

Sem Nejc in prihajam iz okolice Vrhnike. Sem nasmejan in hiperaktiven človek, ki je ob enem zelo komunikativen. Svojo energijo razstresam že na vse zgodaj zjutraj na boge zaspane ljudi, ki so se komaj s kotalili iz postelje ter rabijo skodelico kave ali dve preden zaživijo. Redko kdaj zaprem svoja usta saj se v moji glavi odvija 10 stvari h krati ter moram deliti svoje misli z ostalimi. Ko sem bil mlajši sem treniral smučanje ter se rad ukvarjal s športom, sedaj pa me sama misel na  4. nadstropje, ki ga imamo v šoli naredi zadihanega. Sem tudi ekstremno štorast človek. Vse to pojasni moj na pol izbiti zob, ko sem se s svojimi levimi nogami spotaknil ob zrak in kričeče elegantno priletel na tla ter poljubil mehek beton ob naravi. Risati sem začel šele v 9. razredu, pred tem sem si želel postati veterinar saj obožujem živali, nato pa se je v moji glavi nekaj premaknilo. Noben ne ve zakaj, še sam ne.  Eden iz mojih največjih dosežkov je ko smo delali v srednji šoli projekt za Transgeneracije 2016, ter je bila moja grafika razstavljen v Cankarjevem domu v Ljubljani,  za katero je bila tudi nagrajena. Izdelek je bil poleg tega tudi razstavljen v Piranu ter naj bi bil poslan tudi v Francijo.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Zelo rad rišem digitalno saj je veliko lažje slikati na računalnik kot pa si pripraviti papir, čopiče itd. ter po koncu slikanja vse pospraviti. Tablico imam šele 2 leti a jo vsak dan z veseljem uporabljam. Eden od mojih ciljev je postati konceptni umetnik za igrice, kljub temu da je digitalna pot zame še dolga. Ena od mojih slik mi je še posebaj všeč in to je koncept za League of Legends – Blood Moon Ahri. Svoja dela tudi zelo rad objavljam na spletu, kot je npr. YouTube, Instagram itd.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Kot majhen otrok se spomnim kako sem prvič dobil neke dve veliki škatli, ki smo jim pravili računalnik in ekran. Kljub temu da ni imel naloženih še nobenih funkcij sem radovedno brskal po njemu, ter raznim glavobolom, ki sem jih dobil zaradi gledanja v zaslon nisem nehal raziskovat. V osnovni šoli sem se spoznal z Wordom ter PowerPointom kar mi je bilo v tisem času neverjetno fascinantno ter sem v programih uporabil vsak efekt ki mi je bil na voljo za predstavitev. V srednji šoli pa sem spoznal še Photoshop, Illustrator in InDesign ter se jih naučil uporabljati za risanje grafik, urejanje besedil ter se tudi podrobneje spoznal z datotekami kot so PDF,JPG, itd. Ter  dokumente pravilno uredil za spletne objave (Facebook,…) in print. Vsak dan se rad naučim nekaj novega, kot je pravilna zaščita slik, kar mi bo v nadaljevanju tudi prišlo prav. Probal se bom čim več naučiti in sproti učiti saj je tehnologija res zelo zanimiva poleg tega pa se spreminja iz dneva v dan.

REFLEKSIJA

Pri projektu sem se naučil pravilno uporabljati program WordPress in objavljati na spletno mesto. Naučil sem se tudi kako pravilno prilepiti link v neko besedo  ter zaščititi svoja lastna dela.  Pri projektu nebi spreminjal ničesar, saj sem zadovoljen s tem kako sem se predstavil ali z drugimi besedami ”kratko in jedrnato”. Največji problem mi je delala predstavitev samega sebe. Kljub temu da govorim ko navit, v pisanju nisem ravno spreten. Pridobljeno znanje mi bo prav prišlo pri spletnih objavah, saj zdaj vem kako pravilno zaščititi avtorstvo ne da bi si kdo lastil moje slike.  Pri projektu mi je bilo najljubše izbiranje in preurejanje slik med tem ko mi je najmanj bilo všeč pisanje o sebi. Pri definiciji projekta bi spremenil kako pravilno izberati format slike (JPG, PDF, PNG) da se sama slika oz. fotografija barvno ne popači pri spletnih objavah kot je npr. Facebook.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost