Rastrska grafika in refleksija

Odločila sem se, da bom v Kriti prosto ustvarjala. Prvo se pobarvala ozadje z  modro barvo, nato sem začela z risanjem frizure in linijami obraza

.

Naslednji korak je bil določiti odtenek obraza in ga pobarvati in poudariti linije. 

Sledila je oblika oblačil in bele črte po ozadju. Naredila sem tudi oči, nos in usta. Vse to sem ustvarjala z Ink-brush 25. 

Za senčenje majice pa sem uporabila airbrush-linear. Za konec pa sem z istim pisalom naredile odsebne sence na ozadje za večji prostorski učinek. Shranila sem v jpg. obliki.

REFLEKSIJA

Kot otrok sem digitalno ustvarjala v slikarju, kjer se na plast lepila zvezdice in čečkala z vsemi barvami. Kasneje sem to začela zelo občudovati, saj se mi je risanje z miško zdelo nemogoče. Poskusila sem programe kot so Gimp in Sketch Up, a sem po slabi uri obupala. Vedno sem bila mnenja, da s tehnologijo ne funkcioniram, zato sem se tega projekta na začetku precej ustrašila.  Prvič sem za program Krita slišala pri uri Ikt-ja. Tam smo se naučili tudi uporabljati program. Ko sem začela ustvarjati, se mi je odvalil kamen od srca, saj sem ugotovila, da je Krita precej enostavna za uporabljati. Tako je bila ta naloga v mojem primeru bolj podobna raziskovanju in učenju progama. Ker sem detajle večinoma prerisovala se s kreativnostjo nisem veliko ukvarjala. Pomembne so mi bile bolj barve, oblike in harmonija. V naprej bom v digtalno obliko poskušala oblikovati tudi svoje izdelke naprimer ilustracije in slike. Digitalno ustvarjanje  mi je vendarle postalo všeč.  Če primerjam s slikanjem, je Krita veliko lažja.  Barvo si izbereš in ne mešaš, imaš veliko različnih opciji nanašanja barv, napake se brez problema izbrišejo, itd. Digitalno ustvarjanje in uporaba tega programa je zelo uporabno in enostavno znanje, vendar slikanje, risanje in ročno ustvarjanje z njim ne bi zamenjala.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost