Vektorska Grafika

Postopek dela:

Za svojo nalogo pri vektorski grafiki sem izbrala fotografijo blejskega jezera pozimi, ki sem jo slikala pred parimi leti, za izvedbo te naloge pa sem uporabila program Inkscape.

Naloge sem se lotila tako, da sem v inkscape vstavila predloženo sliko, ter začela z obrisovanjem raznih območij fotografije. Za začetek sem obrisala betonski del, potem travnati, pomol itd. Za na koncu sem pustila otok, ter hribe, saj so oblike naj bolj zahtevne. Barve teh ploskev sem nato določila z uporabo pipalke. S pomočjo večih layerjev sem si tudi olajšala delo, ko je prišlo do situacij, da so se težavnejše oblike prekrivale.

Sedaj prilagam nekoliko posnetkov zaslona, ki predstavljajo stukturo končnega izdelka.

Sedaj pa prilagam še končni izdelek sam:

Refleksija:

Pri tej nalogi sem se naučila osnovne uporabe programa Inkscape, ki sem ga sicer imela že več let, a ga do sedaj nisem znala uporabljati, ter tudi uporabe tega programa nisem razumela, zato sem se tudi za vse naloge že v času srednje šole raje zatekla k rastrskim programom. Skozi učni načrt predmeta IKT pa sem končno pridobila manjkajoče znanje tudi iz tega področja.

Največjo težavo pri tej nalogi mi je predstavljalo zaokroževanje oblik, da bi bile brez vogalov in bi izgledale neprekinjene, a sem težavo hitro rešila, saj sem odgovor poiskala na internetu.

Z nalogo nisem popolnoma zadovoljna, saj bi lahko dodala veliko več detajlov, naprimer zaplate snega, ter lepši izgled vodnega dela, če bi si za to le vzela več časa.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost