Cyarine, Picolo in Webspiration – I. K. T.

V sledečem prispevku vam bom predstavila moja najljubša digitalna ujmetnika in moje misli o Webspirationu.

Digitalna umetnost je po mojem mnenju umetnost, ki jo izdelujemo digitalno oz. z uporabo računalniške tehnologije. Digitalno risanje, 3D modeliranje, obdelava fotografij in umetniških videov. Predstavila bom dva novodobna digitalna umetnika, ki sta meni zelo pri srcu.

Na prvem mestu je brez dvoma umetnica pod umetniškim imenom Cyarine. Njeno pravo ime je Laura Brouwers. Prihaja iz Nizozemske in po izobrazbi je ilustratorka, sama pravi, da je stvar, ki ji gre najbolje izmišljevanje novih karakterjev – character design. Njeno delo je najbolj dostopno na instagramu, uporablja pa tudi druge razno razne platforme kot so You Tube, Society6…
Meni je zelo pri srcu, ker mi je izredno všeč njen stil in način risanja. Laura osnutke in skice večinoma prvo naredi na papir, nato pa jih s tablico digitalizira. Pred mesecem je izdala svojo prvo knjigo Expedition Sketchbook.

Cyarine

Na drugem mestu, po naključju, pa je Laurin dober prijatelj pod vzdevkom Picolo oz. Gabriel Picolo. Gabriel prihaja iz Brazilije in po izobrazbi je prav tako ilustrator. Zaslovel je po svojem stripu Ikarus in Sonce, v katerem govori o strastni ljubezni med Soncem (ženska) in Ikarusom, navadnim smrtnikom. Njegov stil je zelo stripovski in zato je bil prav sedaj sprejet za enega vodilnih DC Comics risarjev. Njegovo delo je dostopno v večini na instagramu, uporablja pa tudi Tou Tube.
Trenutno dela na projektu Teen Titans Comic za DC.
Webspiration se mi kot program izjemno dopade, dovoli kreativno ustvarjanje prej povsem nezanimivega teksta in snovi. Za likovne pedagoge se mi zdi zelo izvrsten program, lahko pa popestri marsikater predmet. Besedilo lahko urediš na sto in en način, ustvariš miselni vzorec, primestiš sliko itd. Program se mi zdi neizmerno koristen in mislim, da mi bo v moji karieri prišel neizmerno prav.
(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost