Digitalna umetnost

Tehnologija se je v današnjem svetu razširila na vsa področja in tako je zaobjela tudi umetnost. Umetnost, ki nastane s pomočjo digitalnih medijev torej imenujemo digitalna umetnost. Pri predmetu IKT smo spoznali več programov, ki omogočajo takšno ustvarjanje. Eni izmed njih so Krita, Photoshop ter Inkscape.
 Na spletu lahko najdemo veliko digitalnih umetnikov vendar meni sta najljubša Alice X. Zhang ter Sylvain Sarrailh.
Alice X. Zhang zelo dobro uporablja svetlobo in senco. Z izbiro barv, ki jih uporabi vedno doseže, da so slike čustvene oz. dramatične. Njene figure na sliki so vedno proporcionalno pravilne. Alice X. Zhang mi je všeč zaradi svojega izjemnega talenta pri ustvarjanju realističnih in hkrati tudi dramatičnih portretov. Proces njenega ustvarjanja si lahko pogledate tu.
Sylvain Sarrailh je bil eden izmed digital arstistov, ki me je navdušil nad digitalnim ustvarjanjem. Njegova dela zajemajo predvsem urbani prostor. Sylvain zelo dobro uporablja barve, saj z njimi vedno doseže, da sliko občutimo. Več njegovih del si lahko ogledate na tej spletni povezavi.
Webspiration je spletno oblikovanje storitev namenjeno za pomoč študentov pri brainstormingu, organizaciji, načrtovanju in pisanju. Aplikacije webspiration: Chromebooke, aplikacije v oblaku, Webspiration Classroom.
(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost