Hidden yellow room

Licenca Creative Commons   VIDEO dostopen tukaj 
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

V zgodbi se odvija namišljeno dogajanje v zaprti škatli nekje na podstrehi izgubljeno med kupom škatel. Poleg konstantnega spreminjanja oblik so  vpletene tudi kontrastne barve in gostota elementov in oblik, ki se skozi video stopnjuje in na koncu niso sploh več prepoznavne, bele oblike na koncu videa predstavljajo gmoto oblik okoli nas v vsakem trenutku, vse kar vidimo ima svojo obliko.

Za izdelavo digitalne zgodbe na temo Oblika sem se odločila za stop motion animacijo, ki sem jo izvedla z plastelinom, copati, akrili, škatlo in drugimi predmeti. Največjo težavo so mi naredile slike shranjene v IMG format, saj jih nisem mogla uporabiti za nobeno aplikacijo, zato sem najprej izdelala video v gif formatu v programu PhotoScape x, nato pa video prenesla v program Moovly, ki je dostopen na google brskalniku, poskusila sem kar nekaj drugih aplikacij vendar so bile vse bolj zahtevne. Video je zato slabše kvalitete, kljub temu da so vse slike slikane s fotoaparatom. Največ časa in potrpljenja mi je zagotovo vzela sama montaža videa, sam proces slikanja pa mi ni predstavljal nobenih težav.

ZGODBORIS

Na kratko sem si skicirala glavne dogodke v zgodbi, nato pa sem bolj svobodno poslikala prizore in premike.

Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

REFLEKSIJA

Stopmotion nisem izdelovala prvič zato mi samo fotografiranje ni predstavljalo večjih težav, čeprav je prišlo tudi do manjših napak, ki pa niso tako problematične. Če bi imela več časa bi zgodbo naredila še bolj kompleksno, čeprav se mi ta abstraktni način pripovedovanja zgodbe o oblikah zdi dovolj kompleksen. Največ časa sem zapravila za izdelavo videa na računalniku, saj mi je fotoaparat slike shranil v format, ki ga nisem mogla uporabiti v nobenem programu. Težavo pa so mi predstavljali tudi brezplačni programi, saj ne dopuščajo tako velike možne izbire in prilagajanja kot plačljivi. Delo se mi glede na ves trud in čas zdi dovolj kompleksno, čeprav na prvi pogled lahko deluje zelo preprosta. Izdelava videa je h krati zahtevna naloga, ki ti vzame veliko časa in se preko nje dosti naučiš, zato bi bilo po mojem mnenju primerno, da bi imela večjo vrednost, saj je od vseh nalog ta najbolj zahtevna.

 

 

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost