Jaz – Klara

Pozdravljeni, sem Klara in obiskujem študij likovne pedagogike v Ljubljani. Rojena sem leta 2000 in že skoraj celo življenje živim v Ljubljani, čeprav sem začetek osnovne šole obiskovala v Berlinu. Trenutno živim v Kosezah s cimro in dvema mačkama, kjer se imam super. Že od nekdaj sem rada ustvarjala, čeprav nisem bila posebej talentirana, ampak sem se čez leta z mnogimi urami vaj nekoliko izboljšala. Zanima me veliko stvari, skoraj preveč, saj se ne morem na vse tako osredotočiti, kot bi si želela. Pogosto imam vale energije, zato sem trenirala že najrazličnejše športe, med drugim Taekwondo, ki pa sem ga žal morala nehati trenirati zaradi zdravstvenih težav. Poleg umetnosti me je že od majhnih nog zanimala tudi glasba, zato sem najprej na željo staršev tri leta igrala flavto, kar pa ni bilo najbolj po mojem okusu, zato sem po nekaj letih prepričevanja dosegla, da sem v petem razredu lahko začela igrati bobne, ki sem jih v glasbeni šoli igrala šest let, zdaj pa bobnam bolj za hobi. Po osnovni šoli sem obiskovala umetniško gimnazijo, kjer sem se imela super, a se mi zdi, da se nisem zelo  razvila v smislu individualnega likovnega stila, kar je predvsem moja krivda. Osebno se ukvarjam bolj z realističnim slikarstvom, občasno pa tudi z grafiti in drugimi eksperimentalnimi tehnikami. Rada se tudi s prijateljicami odpravim na razstave, kjer skupaj skiciramo zanimive eksponate.

Hitra skica iz muzeja Ufizzi v Firencah

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

IKT in jaz

Tehnologija mi je bila že od nekdaj precej blizu, saj se je z njo veliko ukvarjal moj oče, kasneje tudi brat, ki se sedaj celo ukvarja s prodajo tehnoloških izdelkov. Osebno nisem nikoli imela bolj poglobljenega zanimanja za računalništvo, še posebej so mi odveč družabna omrežja, ker sem dokaj privatna oseba, a razumem, da so za delovanje v današnji družbi več ali manj obvezna. V srednji šoli sem se prvič bolj konkretno spoznala z računalniško opremo, med drugim tudi z arnes spletom, saj smo imeli profesorja, ki ga je to zelo zanimalo in je vedno govoril, da je tehnološka pismenost obvezna v današnjem svetu in prihodnosti, s čimer se strinjam. Vem, da bom v kateri koli službi morala znati uporabljati računalnike in različne programe, zato se mi zdi super, da se s tem spoznavamo že zdaj, v času šolanja, saj nam to daje dobro podlago za prihodnost. Izum tehnologije nam je življenje v veliko pogledih izboljšal in poenostavil, a moramo vseeno biti previdni in varni, ko jo uporabljamo.

 

Refleksija

Pri tem predmetu sem se naučila veliko novega, predvsem glede uporabe licenc in spletnih strani kot so Creative Commons, Pexels in Pixabay. Na splošno sem se med spoznavanjem samega predmeta zavedala, kako velik del mojega življenja pravzaprav je tehnologija in kako pomembno je za mojo prihodnost, da sem na tem področju vsaj zmerno izobražena, saj me bo zagotovo spremljala na vseh področjih mojega življenja.

Če bi imela več časa, bi se lahko razpisala še veliko bolj na dolgo, a ne vem, če bi s tem sploh kaj več povedala, ker se mi zdi, da sem ključne stvari omenila. Največ časa mi bo/je vzela refleksija, ker združuje moje mnenje, potek dela in IKT v moji prihodnosti, kar je precej obsežna tema. Upam, da je moja projektna naloga vredu, sama je ne znam korektno oceniti, a vem, da sem se zanjo potrudila in izražala svoj iskren vidik na tehnologijo. Najljubše mi je bilo napisati začetek, saj je naloga od mene zahtevala le predstavitev sebe, kar ni bilo preveč zahtevno. Pri celotni izdelavi projekta nisem imela večjih težav, saj so bila navodila jasno definirana in tudi do te mere svobodna, da nam res dovolijo, da izrazimo svoje mnenje, kar mi je zelo všeč.

Vem, da mi bo znanje, ki sem ga pridobila pri predmetu IKT prišlo še kako prav v prihodnosti, tako na področju učenja mlajših generacij, ki bodo zagotovo še veliko bolj v stiku s tehnologijo, kot na področju samostojnega ustvarjanja, na primer pri dizanju svoje spletne strani ali avtorskih grafik.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost