Digitalna Zgodba – Changes for the Cube

Changes of the Cube je zelo kratka digitalna zgdoba v obliki računalniške igre. V tej igri igraš kvadrat , ki potuje v svojem svetu, ko zasliši besede iz zidov. Te besede si želijo spremembe in jih ustvarjjajo s tvojo pomočjo.  Nakonco besede še tebe vprašajo, če bi rad ostal/a isti, ali se spremeniti. V igri so napisi v angleščini, za lažje deljenje po spletu.

Postopek dela

Najprej je prišla ideja za zgodbo o kadratu, ki se nahaja v svetu, ki se spreminja v bolj kompleksni svet, kocka sama pa vedno vstane ista.

Sredi dela se je Zgodba zgostila v trenutno zgodbo. Originalno bi morala biti zgodba daljša in forme postajati še bolj kompleksne kakor so trenutno, a zaradi primankovanja časa je bila zgodba tako zmanjšana v nakako “demo” verzijo. Kot prototip za končni product, ki ga želim narediti, ampak vrjetno po študiju.

Poenostavljen načrt igre ter zgodbe

Seveda igra rabi vizualne elementa, da jo lahko sploh igraš. V programu GIMP 2 sem delala pixelart still sprite. Obstajajo tri verzijde spritov za besedilo in okolje. V teh se tudi vidi moiv oblike. Sa notranje oblike ter zunanje ratujejo čedalje bolj komplekse.

Ko sem programirala sem moralla tkoj zraven dajati sprite, ki sem jih potrebovala. V igri je moožno se premikati in okoli skakati. V originalnem načrtu sem imela dodati še ovire, kot premikajoče se zidove, a je za to žal zmankalo časa.

Ko sem imela vso glavno programiranje urejeno, sem se lotila gradnje vseh prostorov skozi katere kocka potuje.

Končani izdelek

Za mojo digitalno zgodbo, zgodboris po obrazcu ni bil primeren za obravnavo zgodbe s mojim mediem. In sem pripravljena dobiti 0 točk zanj.

Igro za windows operacijski sistem se lahko dobi preko tega linka. Igra je shranjena kot .exe, in jo je najprej treba unzip-at.

https://mega.nz/#F!GM1RzKhQ!Om_A1-jOvtfEnjvPzpi7CA

Refleksija

Še več časa bi bilo fino imeti, ampak potem nebi bilo pravično do drugih. Ampak čeprav mi ni uspelo igro narediti tako kompleksno kakor sem si jo želelela, je ševedno zabavna kratka igrica. Od izdelave tega sem se tudi veliko naučila, saj to je bilo prvič da sem programirala “platformer” vrsto igre. Prišlo mi je do veliko napak in iz njihovega reševanja sem se veliko naučila. S več časom bi igri dodala več prostorov, za malo daljšo zgodbo, in priložnost narediti več spritevo za igro. Primnkalo je tudi časa za zvočno obdelavo. S več časom bi dodala vzdušno glasbo, in mogoče glas za besede iz zidu. Težko je vedeti če sem več časa porabila za programiranje igre ali izdelavo sprite-ov. Sama zgodba je že takoj nastala, ampak programiranje in izdelava sprite-ov sta bila tako medseboj povezana,da je težko določiti kolikočasa je bilo porabljenega za katerega, saj sem morala takoj preklapiti iz enega v drugega.

Glede samo overdnotenja. Seveda sem ponosna na svoje delo. Ampak bi lahko bilo toliko več kakor je sedaj. Ampak je tudi ura 6:30, in nisem še nič spala in zaradi tega zares nevem koliko dobro je to. Vsaj zdaj vem kako se približno počutijo programerji igric, ko morajo v enem tednu vse dokončati. In nimam pojma kako se bo to lahko uporabilo v prihdnjem študiju ali v poklicu. Seveda malo znati programiranja je zelo koristno. Vrejtno bi lahko za učence naredila poučne igre…

Naloga sama posebej mi je bila zelo všeč. Sem oseba, ki ima zelo rada zgodbe, in jih veliko piše in bere v prostem času. Najmanj se mi je ljubo zdelo primankovanje spance od te naloge. Ampak to je samo hec seveda. Izdelati svojo digitalno zgodbo je težko, ampak ko zagledaš končni produkt je bilo vsega vredno.

Če bi kaj spremenila v definiciji projekta… zgodboris. Ni vsaka zgodba za vsak zgoboris. In tudi ni vsak umetnik za vsak zgodboris. In tudi ta ponujen zgodboris, se mi ne zdi primeren za drugačne digitalne zgodbe, kakor bi bil kratek filem. In tudi osebno meni vizualno ne prilega. In če bi morala njemu slediti (in to ne samo z igro, ampak z drugimi mediji), bi mi utišal expresivnost, ki bi jo z drugimi zgodboris lahko imela. Moti me tudi, da ta zgodboris ni bil omenjen, in da moramo po temu narediti zgodbo, pri predavanjih, ali kadarkoli smo se že pogovarjali oo digitalni zgodbi skupaj kot razred. Vem celo da so nekatere punce morale ga izplniti ko so svojo zgodbo že dokončale.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost