MAVRICA NASTAJA

Odločila sem se za motiv narave, kjer sonce izza oblakov ustvarja mavrico, da popestri sivo nebo in sebi naredi prijateljico, da ne bo tako osamljeno. Slika je narejena v rastrski grafiki, če jo povečamo ne bo več tako jasna, temveč bodo vidni piksli. V programu sem imela nekaj težav z ”laggingom” zato sem morala izbrati zelo majhen format za svojo sliko, da sem se tega problema lahko rešila. Zaradi tega je končni izdelek tudi slabše kvalitete kar se tiče resolucije.

Najprej sem naslikala sivo nebo ter glavo sonca v ozadju, potem sončne žarke in obraz v drugi plasti, saj nisem hotela zaradi morebitnih napak med slikanjem žarkov, brisati poleg napak storjenih pri njih tudi neba.V tretji plasti sem naslikala nastajajočo mavrico. Uporabila sem veliko rumenih ter rjavih odtenkov za sonce, nisem želela da bi bilo preveč ntenzivno rumeno, tudi mavrica ni intenzivnih in svetlih barv, ker bi se tako barve osrednjih likov preveč teple z ozadjem, hotela pa sem da vse skupaj izpade mehko. Tako barve celoti podajo nekakšno mehkobo, ki jo dopolnjujeo tudi oblike likov, ki so naslikane tako da med njimi ni jasnih in ostrih omejujočih linij.

uporabljeni čopiči by sanka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

ozadje by sanka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

druga plast by sanka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

tretja plast by sanka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Mavrica nastaja by sanka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

komentarji 4

  1. Avatar Envy pravi:

    Slika je prečudovita in lahko kar občutiš mehkobo oblakov. Vidi se, da si v to delo vložila zelo veliko časa in truda in tudi objavila si cel postopek kako si to sliko delala. Pri sliki ne vidim, da bi lahko kaj izboljšali saj izgleda že sama po sebi v redu. Všeč mi je tudi to kako se barve med seboj mešajo in to, da so bile uporabljene bolj nežne barve.

  2. Avatar Lavra Zupančič pravi:

    Wow. Čudovita slika, lepe barve, iz nje kar žari toplina in mehkoba. Sliko lahko takoj vidim v kakšni otroški slikanici. Zelo premetena uporaba čopičev za ustvarjanje teksture oblaka, hvala za deljenje podrobnega postopka izdelave!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost