Rastrska grafika: Genie in a cup

Nalogo sem izrisala v programu Photoshop, saj mi še ni uspelo ugotoviti zakaj mi Krita na računalniku ne deluje. Risanje na grafični tablici mi je zelo všeč, saj imaš neomejeno število barv in možnosti izpopolnjevanja. Način dela mi je zelo zanimiv, še posebej pa mi je všeč kako tudi velike napake lahko popraviš v sekundi. Naučila sem se, da več kot je layer-jev bolj realistično izdelek izgleda. Postopek in oblikovanje mi je bilo v veliko zabavo, saj se mi zdi, da si pri postopku tega oblikovanja bolj svoboden in si dovoliš eksperimentirati, saj veš, da tudi če ne boš zadovoljen lahko stvar hitro spremeniš.Čeprav sem še vedno pristaš papirja in svinčnika, mi je všeč kako naloga spodbuja razvoj tehnologije in drugačen pristop k oblikovanju.

Nalogo sem sprva skicirala na papir in jo nato skenirala. Nato sem korak za korakom dodajala ozadje, skodelico in duhca. Sprva sem vse pobarvala v osnovnih barvah, kasneje pa sem se posvetila še senčenju in odbleskom

Projekt se mi zdi odličen takšen kot je. Dovoljuje ti svobodo in preizkušanje znanja, na način ki ga dandanes še nismo najbolj vajeni.

Genie in a cup by Patricija Žibret is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. Avatar Zalenka's pravi:

    Patricija vaša slika je krasna. Predvsem na skodelici ste dosegli globino. Na celi sliki ste uporabili raznolike možnosti za ustvarjanje.
    Licenco je bolje vključiti neposredno pod sliko, da jo iskalnik indeksira na sliko.
    Sliko ste ustrezno izvozili in ima zadostno resolucijo.
    Zelo dobro ste dodali tudi prikazno sliko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost