Bad dog

To je moj prvi projekt v programu Krita. Za motiv sem si izbrala ilustracijo kužka, ki je razbil kozarec vina. Najprej sem poskušala delati s prstom na računalniški zaslon, ki je na dotik. To mi je povzročalo precejšnje težave in nisem bila zadovoljna s končnim izdelkom. Zato sem se odločila za nakup grafičnega pisala, kar je precej olajšalo zadeve.

POTEK:

Najprej sem si v paint layer 1 narisala skico in dodala malo barve. Za pisalo sem uporabila rahlo transparenten čopič, kozarec in polito vino pa sem obarvala s color fill. Za malo bolj realističen efekt sem s pomočjo airbrusha in blender-blur dodala še odsev. Dodala sem tudi črto, ki bi ločevala tla od neba.

Nato sem dodala še dva layerja ter se lotila senčenja in barvanja. Tudi pri tem sem uporabila airbrush, ki sem ga na koncu zgladila z blender-blur. Na koncu sem poskušala urediti še ozadje, a mi ni najbolj uspelo narediti lepega prehoda med tlemi in nebom.

KONČNI IZDELEK:

Bad dog by Nika G is licensed under CC BY-SA 4.0

ZAKLJUČEK:

Ugotovila sem, da je Krita zelo uporaben program pri digitalnem ustvarjanju. Ima veliko različnih funkcij, s katerimi se da doseči zelo raznolike in zanimive efekte. Kljub temu pa se meni osebno izdelava tega projekta ni zdela pretirano zabavna, saj nisem navdušenec nad tehnologijo in prisegam na tradicionalne, fizične oblike ustvarjanja. Zato tudi s končnim izdelkom nisem najbolj zadovoljna in ugotavljam, da bom morala nameniti še veliko časa temu, da se bom naučila efektivno uporabljati plasti, pisala ter efekte.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost