KREIRAM NA SPLETU

Sem Eva Trampuš, doma sem iz majhne severnoprimorske vasice, kjer sem obdana z naravo in živalmi, katere imam zelo rada. Imam osla Bučkota in zajčka Rikija. Moj najljubi hobi je risanje, svoje kreacije rada objavljam na svoj Instagram, da dosežejo veliko število ljudi, namreč rada bi začela iz mojega hobija tudi služiti in zadnjih nekaj mesecev mi to zelo dobro uspeva. Poleg tega pa se zelo rada družim z prijatelji in ker živimo na meji z Italijo velikokrat gremo z vlakom pohajkovati po Trstu.Čez teden, ko so normalni pogoji bivam v Ljubljani v študentskem domu, kjer zelo uživam, obožujem Ljubljano, vedno se rada vračam, saj me na njo veže veliko lepih spominov, zelo mi  je všeč sam njen utrip, veliko različnih ljudi, najraje pa preživljam moj čas v Ljubljani ob večerih z prijatelji v lokalih v centru mesta.

This work by Eva T is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

https://www.instagram.com/trampuseva/

To je povezava do mojega Instagrama, kjer objavljam tudi svoja dela

REFLEKSIJA: IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Sam IKT tehnologijo sem aktivnejše začela uporabljati proti koncu osnovne šole,  večinoma kar sem jo uporabljala pred tem je so bile videoigre na spletnem portalu Igre 123. Ko sem se začela seznanjati z to tehnologijo sem največ uporabljala stvari, ki so bile vezane na šolsko delo na primer Powerpoint, Wikipedija, razne spletne strani z informacijami, ki sem jih potrebovala za šolo. V srednji šoli pa smo začeli z uporabo bolj specifičnih programov kot so na primer Sketchup, nekaj Adobe orodij itd. Tej programi so mi zanimivi, rada bi se o njih več naučila saj je moje trenutno znanje precej amatersko. Vesela sem, da so nam na fakulteti predstavili Krito, saj sem se vedno hotela preizkusiti v digitalni umetnosti, a nisem vedela kje naj se sploh lotim. Še naprej se bom poskušala poigravati z Krito, saj mi je zelo zanimiv program. 

Menim, da je pri mojem poklicu oziroma bilo katerem poklicu dandanes IKT orodje nepogrešljivo, enostavneje je kot kupi in kupi fizičnega papirja, večina informacij je le en klik stran. Kot učiteljica likovne umetnosti bom uporabljala Arnes orodja, spletne redovalnice (e-Asistent), sama programska orodja kot so Krita, Sketchup, Microsoft orodja itd.

REFLEKSIJA PROJEKTNEGA DELA

Pri samemu predmetu IKT v izobraževanju sem se naučila veliko novega če se pa fokusiramo na projektne naloge sem pa dobila veliko znanja glede uporabe orodij za ustvarjanje rastrske in vektorske grafike, naučila pa sem se tudi uporabljani Comon Creative licence, ki mi bodo prišle prav tudi pri mojem delu (risanje), na splošno se mi zdijo to zelo uporabna znanja v vsakdanjem življenu, še posebej za poklic za katerega se izobražujemo. Mnenja sem, da sicer delo ni bilo tako kakovostno, kot če bi bili na fakulteti vendar se je profesorica zelo potrudila in bila z nami vedno, ko smo jo potrebovali tako da glede na razmere, ki so nam dane ne bi spremenila ničesar. Mogoče bi edino dodala še kakšen drug program kot recimo Adobe Photoshop, Corel Draw itd. Največ časa sem posvetila animaciji in rastrski grafiki, kot sem že prej omenila na novo raziskujem Krito, zato sem morala pogledati veliko video vodičev, kako se zadeve sploh lotiti, kako si razporediti »dockerje« in katere sploh potrebujem za posamezni projekt itd. Animacije sem se sicer lotila, ampak jo bom oddala v drugem roku- zviševala bom oceno, saj trenutno nimam časa še za to. Ampak en okvir animacije mi je vzel približno dve uri za narisati, same animacije kot animacije se pa še nisem lotila sestavljati.Moje delo se mi zdi povprečno, glede na to da šele začenjam z digitalnim ustvarjanjem in sem se z temi programi srečala prvič, se mi moji produkti ne zdijo slabi, vendar vem, da bi v njih lahko vložila kanček več truda kot sem ga za to je večinoma krivo pomankanje časa.

Pridobljeno znanje mi bo verjetno prišlo zelo prav tekom študija, kar sem sledila predmetniku bomo imeli tudi predmet grafičnega oblikovanja tako, da sem skoraj sigurna, da se bomo tudi tam seznanjali z temi programi. Na svoji poklicni poti pa bo verjetno znanje prišlo prav za kakšne plakate/ letake, mogoče si bom z tem pomagala tudi pri učnih pripomočkih za svoje učence.

Najljubša mi je bila projektna naloga rastrske grafike, saj me je najbolj spominjala na fizični papir in svinčnik, ena izmed dobre strani Krite je tudi  to, da ima neskončno barvnih odtenkov, ki jih veliko lažje »namešaš« kot z fizično barvo. Tudi funkcija layerjev mi je všeč, saj  določen layer samo izbrišeš (npr skice).. Najmanj ljuba mi je bila vektorska grafika, saj programa inkscape ne znam, in mi je posledično ogromno časa vzelo iskanje raznih video vodičev itd.

Spremenila ne bi dosti , namreč primorani smo delati online, mislim, da bi bilo vsem skupaj dosti lažje in bi več znanje odnesle od tega, da bi se vaje izvajale na fakulteti.  Nasploh sem bila z izvedbo projekta zadovoljna.

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost