Rastrska grafika – Piknik

Ko se izbirala motiv za rastrko grafiko sem jo želela povezati skupaj z vektorsko in ustvariti žensko figuro, ampak se mi je to zdelo ne preveč novega. Zato pa sem se odločila ustvariti postavitev sadja v ženski obliki. Ker pa imam težave v aplikaciji Kriti začeti izdelek, sem se odločila skico ustvariti na papir in sliko kasneje postaviti v aplikacijo.

Prvo sem z svetlejšo barvo naredila črte čez sliko in kasneje dodala belo ozadje.

Nato sem pobarvala vse sadeže z osnovno barvo in tako popravila obliko objektov, ki so bili slabše prerisani.

Ko vsi sadeži bili v enotni barvi, sem pričela z sečenjem ter dodajanjem detajlov. Za barvanje in senčenje sem zraven opazovala fotografije posameznih sadežev ter si tako olajšala celotno stvarjanje.

Ko sem bila zadovolna z izgledom sadežev sem se lotila samega ozadja. V ozadje sem postavila zeleno pokrajno s katero sem predstavila te like v prostoru. Z raznimi odtenki zelene sem poudarila kako in kje se te hribovja nahajajo, v ozadje pa z modro prikazala gorovje, ki sem ga želela. Uporabila sem štempiljko za travo in z njeno barvo in velikostjo poudarjala to globino.

Ob dokončanem ozadju in sadežih, sem se lotila najtežjega dela, kozarca. Stumulirala sem občutek stekla z manjšanje prekrivnosti barve. Na ta način sem pobarvala kozarec in mu dodala sijaj, ki je je preobrazil v steklo. Nato sem na koncu dodala steblje na sadeže in jih tako dokončala.

Z modrimi krogi pa sem označila s katerimi pripomočki sem izdelala izdelek.

Tukaj se bolje vidi končen izdelek.

Refleksija

Z aplikacijo Krita se pri pouku IKT okvarjamo večino semestra, kar je pripeljalo do bolj globjega razumevanja njegovih funkcij na najbolj učinkovit način. Tega projekta sem se v preteklem mesecu lotila več kot petkrat, saj sem se domislila ideje, jo začela ampak zaradi negotovosti na koncu ne dokončala. Ker pa mi je počasi zmanjkovalo časa, sem se odločila dokončati idejo, ki se jo domislim na mestu, kar je pripeljalo do tega izdelka.

Ko je prišlo do izvedebe, sta bila največja problema senčenje sadja in ustvarjanja samega kozarca s tekočino v sebi. Ob pregledu obeh nalog sem opazila, da imam sama še kar težave pri ločevanju kateri motivi so bolj primerni za eno grafiko in kateri za drugo, saj sem v tem semestru prvič naletela bna obe. Ko sem senčila sadje sem dodaja veliko svetlejših in temnejših tonov podobnega spektruma in tako stimulirati, globino in tekstruro. Najbolje se vidi moje igranje z prekrivnostjo barv. Uporabila sem veliko različnih tonov z različnimi prekrivnostvm, kar je popolnoma spremenilo enak odtenk.

Kar se tiče izdelka se vidi, da počasi stopam iz cone udobja in se kreativno spodbujam k poskušanju nekaj novega, vendar se mam še veliko za naučiti in osvojiti. Sem pa s končnim izdelekom dokaj zadovolna in lahko rečem, da grem počasi po pravi poti. Ustvarjanje s pomočjo tehnologije mi je priraslo k srcu, ampak imam še vedno raje ustvarjanje na pravi papir, V prihodnje pa upam, da bom lahko ustvarjala na tablice s primernimi pisali za to kar bo združilo lepoti obeh načinov.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost