Moja prva objava – predstavitev

Sem Matija Jošt in prihajam s Koroške Bele, blizu Jesenic, mesta jekla in narcis. Svoj čas rad porabljam za igranje kromatične harmonike , prebiranje stripov, večinoma mange ter igranje družabnih iger, predvsem TCG. Poleg že naštetega me navdušujejo še animacija, igranje videoiger in slikanje z akvarelnimi barvami.

Čajček by Kat is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

IKT V MOJEM ŽIVLJENU

V osnovni šoli smo od tehnologije uporabljali računalnike, za kvize in pisanje projektnih nalog, večinoma samo Word, za predstavitve pa Power Point. Ko sem bil v zadnji triadi smo na šolo dobili nekaj interaktivnih tabel, ki so omogočile drugačno učenje. V srednji šoli so v prid prišli tudi telefoni, večinoma za slovarje in prevajalnike. Pri matematiki smo uporabljali Excel za risanje tabel, pri umetnostni zgodovini pa programe za ustvarjanje filmov, videoposnetkov.

Za projektne naloge sem uporabljal grafično tablico, ki jo imam že kar nekaj časa, ker sem se želel ukvarjati z rastrsko grafiko, vendar sem nato ostal pri papirju. Od tehnologije sem uporabljal tudi snemalnik zvoka, vendar ga pri projektni nalogi za animacijo nisem uporabil. Pri upravljanju poklica bodo prav prišli grafična tablica, za uporabo pri programih za risanje, računalnik in mogoče celo snemalnik zvoka, če se bom ukvarjal z animacijo in bom želel dati svojim likom glas.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučil uporabljati Arnesovo spletišče in pisanja spletnih objav. Prav tako uporabo in namen licenc. Največ časa sem posvetil licencam, saj je njihova vloga veliko bolj pomembna, kot pa sem sprva mislil. Seveda se na licence do sedaj nisem oziral, ker nisem vedel za njih oziroma nisem vedel kdaj me omejujejo, če želim uporabiti neko gradivo. To znanje mi bo koristilo pri deljenju mojih del in vedenju kaj z danimo licenco gledalcu ponujam oz. s čim ga omejujem.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost