Rastrska grafika -Teta

Postopek izdelave

Nalogo sem izdelala v programu Krita, na tabličnem računalniku Samsung S7 Tab.

Za delo samo sem uporabila starejšo skico iz zvezka za matematiko iz srednje šole, ter jo nadgradila in prilagodila glede na ustvarjalni medij. Originalna skica je narejena s flomastri in rapidografom.

 Dela sem se lotila pri obrazu, ter naredila njegov osnutek – kot nek linework.


Prvi osnutek avtorja Maruša Perenič je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Nato sem nadaljevala s skico las in rogov. Takrat se mi je delo dozdel malo dolgočasno in prazno, zato sem Teti dodala še tretje oko.


Drugi osnutek avtorja Maruša Perenič je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Za tem sem sčistila linije, ter jih odebelila. Na rogovih in v laseh sem dodala detajle, na ušesa, nos in jezik pa pircinge. Za tem sem se lotila barvanja slike. Že v začetku sem želela močne, žive in vibrantne barve, zato se mi je cyan modra zdela popolna izbira za oči.


tretji osnutek avtorja Maruša Perenič je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 Nato sem prešla na odzadje , kjer sem nadaljevala z močnimi neon barvami, tukaj sem se odločila za zeleno.

Kot kontrast zeleni sem kožo obarvala živo oranžno, kar je naredilo delo ravno prav kričeče.


Četrti osnutek avtorja Maruša Perenič je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Za tem sem lase pobarvala v rjavo, ustnice v magento, jezik pa v živo rdečo.

Sledilo je senčenje in dodajanje detajlov, v svetlejših in temnejših tonih.

Za tem sem obesek na verižici pobarvala in osenčila s sivo.

Za rogove sem se odločila, da bodo pasali na ustnice- se pravi magneta barva, ki se preliva v vse svetlejši odtenek bolj proti koncu kot greš.

Sledile so še pikice z belo, katere sem dodala v oči, na rogove in tako dodala še tisto piko na i.


Teta avtorja Maruša Perenič je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 Refleksija

Osebno je bila zame izkušnja z digitalno umetnostjo kar zanimiva, saj sem tablico kupila šele letos, ter se na digitalno ustvarjanje šele navajam.

Dela sem se lotila na podoben način, kot bi se na papirju in se nekako prebila do konca.

Pri Kriti me je najbolj motilo, da ni prilagojena za tablične računalnike, ter sem jo med samim delom večkrat morala zapreti in znova odpreti. Zato je za začetnike, kot sem jaz mogoče malo zahtevna, vendar z malo dobre volje in nekaj YouTube videov se da rešiti in najti vse.

Kljub težavam sem nad rastrsko grafiko kar navdušena in jo bom zagotovo uporabljala v naprej. Posebej mi je všeč kako hitro se da skriti ali pa popraviti napakice v delu.

Če povzamem se mi je zdela izkušnja super in se počutim kot, da sem se naučila veliko novega.

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost