KREIRAM SPLET

Pozdravljeni, sem Lava in obiskujem prvi letnik programa likovne pedagogike. Že od malih nog uživam v umetnosti. Rada plešem, pojem, igram klavir, tudi rišem in pišem poezijo. Pri umetnosti mi je najbolj všeč to, da ne glede na to v kateri smeri umetnosti ustvarjaš, lahko izraziš sebe, svoje ideje in predaš svoje sporočilo. In ravno to je tisto kar posamezne umetnike dela tako raznolike. Moja strast za raznovrstno ustvarjanje je eden glavnih razlogov zakaj sem se vpisala na ta program. Pri moji izbiri pa je pomemben faktor igralo tudi dejstvo, da imam rada otroke in otroci mene.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Kot predšolski otrok, se nisem srečevala z veliko tehnologije. Nisem uporabljala ne telefona, ne računalnika. Moji starši prav tako niso bili navdušeni nad gledanjem risank, bolj so se zavzemali za branje knjig. Tako sem IKT prvič zares spoznala šele v osnovni šoli. Naučila sem se kako uporabljati internet in socialna omrežja v izobraževalne namene. Po tretjem razredu sem se seznanila s programi, kot so Word, PowerPoint, Excel in Slikar. S pomočjo Worda, sem pisala spise, eseje, seminarske, projektne in raziskovalne naloge, v PowerPointu sem izdelovala predstavitve, čeprav to šele nekje v četrtem razredu, kajti pred tem smo imeli predstavitve ob navadnih ročno izdelanih plakatih. V Excelusmo izdelovali razpredelnice in preglednice, v Slikarju pa smo se tu in tam “igrali” pri likovnem pouku. Umeli smo tudi šolsko spletno stran na kateri smo objavljali, pa tudi spletno učilnico, kjer smo imeli razne naloge.V srednji šoli se je moja uporaba IKT povečala, saj so od nas večino stvari zahtevali v elektronski obliki. Ko pa je zaradi epidemije koronavirusa šolanje potekalo na daljavo, sem spoznala tudi spletne učilnice Arnes, Microsoft Teams in Zoom. Odkrito povedano mi sprva tak sistem šolanja res ni ustrezal, a ko sem o teh programih izvedela več, kako se uporabljajo in kaj vse nudijo, se mi je zdelo šolanje na daljavo bolj organizirano in pregledno.


Beležka in pisalo avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA

V projektni nalogi sem naučila, kako pri objavljanju slik dodajati licence, kaj pomenijo določeni znaki za zaščito avtorskih pravic in kako jih beremo. Sprva ti znaki izgledajo precej zapleteni, a kasneje, ko jih vidiš večkrat, se dokaj hitro usedejo v spomin.

Znanje, ki sem ga pridobila pri predmetu IKT bom lahko v prihodnosti uporabila skoraj povsod. Pri poklicu likovnega pedagoga se mi zdi takšno znanje še posebej priročno, saj s tehnologijo učence lažje usmerjaš in jih bolj pritegneš k sodelovanju. Kot že omenjeno rada pišem in če bom v prihodnosti želela ustvariti lasten blog ali stran, kjer bom objavljala svoje pesmi ali umetniške izdelke, mi bo to znanje prišlo še posebej prav. Današnji svet je vsak dan bolj tehnološko razvit in vsa področja se prestavljajo na splet, zato je znanje IKT izredno pomembno za vsakega posameznika, ki želi biti v današnji družbi uspešen.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost