Kreiram na spletu

PREDSTAVITEV

Lep pozdrav,

Sem Neža in prihajam z okolice Ljubljane. Sem študentka prvega letnika likovne pedagogike. Umetnost me spremlja že od malega. Kot otrok sem bila mali avanturist, veliko sem se gibala po naravi, “kiparila” v peskovniku in plezala po drevesih, ob pogledu na papir in barvice pa se nisem mogla upreti čečkanju – večina teh hobijev se me drži še danes. Velika inspiracija mi je v srednji šoli postala Narodna galerija v Ljubljani, in tako ostaja še do danes. V spominu mi ostaja tudi obisk Firenc ter tamkajšnjih galerij, ki so precej prostornejše od naše majhne, a prav tako bogate Narodne galerije. Tako kot mi je ljuba umetnost, mi je ljuba tudi narava. V zadnjih letih obožujem hribe in tamkajšnjo naravo, ki se nekoliko razlikuje od Ljubljanskega okoliša. V toplejših temperaturah se naokrog vozim s kolesom.


To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

IKT v mojem življenju

Z IKT-jem sem se prvič srečala v osnovni šoli. Takrat smo največ uporabljali Powerpoint za predstavitve pri različnih predmetih. V srednji šoli smo poleg Powerpointa uporabljali tudi Word, za pisanje kakšnih seminarskih nalog in podobne druge naloge pri podjetniških predmetih. Na koncu četrtega letnika smo se dotaknili programa Sketchup, vendar za res osnovno projektiranje sejemskega prostora. Z digitalnim ustvarjanjem sem se že srečevala, vendar ne pretirano. To je eden mojih prvih poskusov v programu Photoshop, in seveda je na sliki rakun. Od nekdaj imam rada znanstveno fantastiko, zato je tudi rakun na sliki nekoliko opremljen.


To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Menim da je IKT velik del današnjega sveta. Vse do danes nabrano znanje programov, mi je in mi bo prišlo prav v prihodnosti – kje in kako pa bom tekom življenja ugotavljala. Za veliko stvari smo kdaj mnenja da “to mi pa že nebo nikoli koristilo” pa se na koncu izkaže drugače. Znanje uporabe različnih programov pa sem prepričana, da mi bo nekoč prišlo prav.

REFLEKSIJA

Oba programa (Inkscape in Krito), ki smo jih spoznali v letošnjem letu, sem prvič uporabljala. Krito imam namen uporabljati tudi v svojem prostem času, medtem ko bi Inkscape malo težje vključila v svoje obšolske dejavnosti. V primerjavi s srednjo šolo se pouk IKT-ja popolnoma razlikuje od ur IKT predavanj na fakulteti. Sama se nebi opredelila kot računalniški tip človeka, najbližje pridem s socialnimi omrežji in pa e-pošto. Način razlage mi je izredno odgovarjal, saj je bil predstavljen na nam razumljiv način, hkrati pa me je postavil ven iz cone udobja, sploh pri neznanih programih. Nov podatek, ki mi je ostal v spominu so tudi licence, in kako lahko zaščitimo svoja dela.

Tehnologija, tako kot vsaka stvar, ima dobre in slabe strani, menim pa da je odlična za večpredstavnost v šolskem okolju. Veliko profesorjem tehnologija ne odgovarja oz. imajo do nje nek odpor, kar je nekako razumljivo, sploh pri tistih, ki se s tem niso srečevali. Sem mnenja, da bi se lahko odvijala kakšna dodatna izobraževanja v tej smeri, da se bi pokrilo vsaj osnove uporabe tehnologije v šolah. Bi pa poudarila tudi to, da če primerjamo vključevanje tehnologije v šolski sistem nekaj let nazaj, z današnjim, se vidi nek napredek, seveda pa je vedno prostor za izboljšave.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost