Kreiram na spletu

Živjo! 

Sem Katja in sem trenutno študentka prvega letnika likovne pedagogike. Z umetnostjo sem bila obkrožena celo otroštvo, bodisi v glasbeni šoli, pri pouku ali treningih plesa. Hodila sem na Gimnazijo Kranj, kjer sem oz. Še vedno v orkestru igram violino. Vodim tudi Facebook račun Orkestra, kjer objavljam utrinke iz vaj in obvestila o prihajajočih se dogodkih oz. Koncertih. Prosti čas preživim v družbi svojega avstralskega ovčarja… 

KK by Katja Kadivec is licensed under CC BY-SA 4.0

…ki mi pogosto onemogoča delo za faks 🙂

KK by Katja Kadivec is licensed under CC BY-SA 4.0

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Računalnika nikoli ne odprem z veseljem, saj je večinski povzročitelj mojih migren, zato tudi nisem imela veliko znanja o tem, kaj IKT sploh pomeni. A skozi spoznavanje predmeta sem ugotovila, da sem se z njim že kar dostikrat srečala. Na vajah sem spoznala, kako pomembna je zaščita avtorskih pravic in vstavljanje licenc, zato sem svoje internetno prenašanje slik omejila na strani, ki to dovoljujejo. Prav to mislim, da je najpomembnejše predstaviti tudi otrokom, ko bomo sami pedagogi. Časi se spreminjajo in mi se moramo z njim. Vse več stvari (sploh v obdobju korone) je postalo digitalizirano in menim, da bi se morali vsi seznaniti z novimi orodji, ki nam olajšujejo vsakdan.  

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila vstavljati aktivno povezavo in vstavljati licence s pomočjo strani Choose a License (creativecommons.org). Naučila sem se tudi, kaj določene licence pomenijo in kaj dovoljujejo. Za nalogo nisem porabila veliko časa, saj mi je bilo na vajah jasno predstavljeno kako moram kaj narediti. 

Z nalogo sem dokaj zadovoljna, saj sem uspela vključiti vse zahteve. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri pisanju seminarskih nalog, tekom študija in izdelovanju projektnih nalog. Na svoji poklicni poti bom osnove IKT predajala svojim učencem in jim predstavila vse licence, kako z njimi zaščititi svoja dela ter strani, kjer lahko brez slabe vesti prenašajo slike. 

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.