Vektorska grafika

Pri izdelavi vektorske grafike sem se ponovno poslužila programa Adobe Fresco saj mi je ta bolj domač in na srečo omogoča vektorsko risbo. Tako je bil moj proces izdelave vektorske risbe malce drugačen kot bi bil v šolskem programu.

Z metodo tracinga sem sledila prosojnejši obliki rastrske grafike Krompjutrja (upodobljenega lika) z oridji za vektorsko risanje. Vsak segment sem ustvarila v individualni plasti (layer) te pa sem nato združila v skupino plasti. To sem naredila zaradi lažjega obvladovanja dela in njegovih segmentov.

<a rel="noreferrer noopener" href="http://<!– wp:image {"id":15934,"sizeSlug":"large","linkDestination":"none"} –> <figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://iktlp1718.splet.arnes.si/files/2023/01/C15235D0-DF60-4B01-A346-E2EB54AFFD82-724×1024.jpeg" alt="" class="wp-image-15934"/></figure> vektorski krompjuter © 2022 by  Emilia Mežan is licensed under CC BY-SA 4.0 

Refleksija

Naloga je bila težja kot sem si predstavljala da bo. Vektorska risba nikoli ni moja prva izbira in sem v njej neizkušena. Potrebno je veliko več natančnosti in posledično časa. Vseeno pa sem hvaležna da imam dostop do programa kot je Adobe Fresco, v katerem je ustvarjanje vektorske risbe kar se da poenostavljeno.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost