Vektorska grafika – Scarlet Witch

Za vektorsko grafiko sem se odločila narisati Scarlet Witch iz Marvel Universe.

Najprej sem si izbrala sliko katero sem hotela spremeniti v vektorsko. To sliko sem ustvarjala z točkami, črtami, krivuljami in različnimi ploskvami. Po dobrem ogledu slike sem se odločila začeti z rdečim lesketom na sliki oziroma rdečo magijo. Vse ploskve so bile najprej narisane z pisalom za prostoročnim risanjem. Ko sem prostoročno narisala oblike sem na njih stisnila dva krat, da so se prikazale točke ploskev ter sem jih preoblikovala z premikom točk. To sem uporabljala za vsaki postopek pri tej vaji.

Risanje rdeče magije

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po narisani rdeči magiji sem pričela z risanjem obraza. Pri risanju obraza sem najprej ustvarila obliko obraza in nato ta obraz senčila. Obraz je na drugi ploskvi ki sem ga premaknila za magijo. Pri tem postopku sem prav tako porabila pisalo za prostoročno risanje. Kasneje pa sem če premikala točke, da je bilo perfektno.

Risanje obraza

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Na obrazu sem še kasneje dodala detajle ter lasje osebe. Za te detajle na obrazu pa sem uporabila pisalo za risanje krivulj. To mi je olajšalo delo z trepalnicami. Za oko sem pa uporabila orodje za risanje krogel in elips. Z tem sem ustvarila dva kroga ter ju pobarvala.

Dodatek detajlov obraza

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Lasje osebe sem prav tako najprej upodobila z eno ploskvijo, kasneje pa sem se lotila osvetljevanja in senčenja. Za ta postopek sem uporabila orodje za prosto risanje. Za selekcijo barv sem uporabljala barve spodaj čisto na dnu. Barve sem izbrala sama. Barv, ki jih nisem imela na razpolago v spodnji vrstici sem našla tako, da sem dva krat stisnila na ploskev, ki jo hočem imeti in nato stisnila na Polnilo in poteze kjer sem dobila različne barve, teksture ter barvni krog. Pri tem je bilo izbiranje barve lažje.

Senčenje in svetljenje las

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po končanih laseh sem osebi na sliki dodala še oblačila ter njeno tiaro. Za obliko tiare sem uporabila orodje za risanje krivulij saj tiara vsebuje dosti krivulj. Tiara je bila ena ploskev ki ni imela v sebi luknjic. Luknjice v tiari sem ustvarila s pomočjo Poteze v pot ter Odvzema. Na tiaro sem narisala z drugo barve kje hočem imeti luknjice nato pa sem te vse te luknje in tiaro označila skupaj. To sem storila da sem držala tipko shift in z desnim klikom označila tiaro in luknje. Po označenih ploskvah sem stisnila gumb za Odvzem in v tiari so nastale lukje.

Dodatek oblačila in tiare

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Slika je po tem bila že skoraj dokončana. Vse kaj še je manjkalo sliki je bilo ozadje. po dodanemu ozadju je bila slika končana. Ozadje sem najprej pobarvala z eno barvo. To sem naredila da sem v ozadje dala ploskev in nato nanjo narisala še vzorce z pisalom za prosto risanje.

Končna slika

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za to vektorsko grafiko sem uporabila dosti plasti. Vsaka stvar je na svoji plasti za lažji pregled in delo. Vsaka plast vsebuje svoje stvari kot na primer plast 1 vsebuje rdečo magijo, plast 2 vsebuje tiaro, plast 3 obraz, itd. S tem je bilo lažje ustvarjati saj sem elemente ki so v ospredju lažje premaknila naprej in nato risala v ozadju.

Slika v programu Inkscape

ScarletWitchVectorArt by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

Vektorska grafika je nekaj z čem sem se ukvarjala celotno sredno šolo. Čeprav vem večino stvari se še zmeraj naučim nekaj novega. Drugače pa sem se naučila uporabljati Inkscape, saj je prvič da sem ga uporabljala. Če bi imela več časa bi se seveda bolj potrudila z boljšim senčenjem ter uporabo Inkscapa. Največ časa sem seveda posvetila oblikovanjem oblik na sliki saj jih je veliko in hotela sem biti natančna. Vektorska grafika se večino časa uporablja pri oblikovanju različnih logotipov ali pa celo ilustracij. Vektorsko grafiko bom še zagotovo uporabila v prihodnosti pri izdelavi digitalnih izdelkov. To delo je primerno za vektorsko grafiko saj je slika sestavljena iz točk, krive črte, ploskve. Prav tako če bomo sliko povečali zelo od blizu se ne bodo videli pixli temveč črte in ploskve ki ločijo različne predmete. Prav tako če jo povečamo ali razpotegnemo slika ne bo izgubila kvalitete ki jo ima. Ta projekt je bil zelo zabaven. Čeprav sem se že veliko krat ustvarjala vektorske grafike je bila ta naloga ena izmed boljših in zabavnim. Na to sliko sem zelo ponosna saj je prvi vektorski portret ki sem ga kdaj koli ustvarila. V definiciji projektne naloge nebi spremenila nič. 🙂

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost