Meep :) kreira splet

Kratka predstavitev

Zdravo, sem Meep :). Zanima me malo morje področij; rada berem stripe na spletu, uživam v raznih serijah in filmih, migam ob dobri glasbi, obožujem živali in vse, kar je ljubko (predvsem mačke hehe (=^・o・^=)), se sprehajam v okoliških drevoredih, in seveda uživam v ustvarjanju.

V objavo sem dodala nekaj svojih del. c:

Galerija slik by Meep 🙂 is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za konec pa še slika moje mačke. 🐾🐱🐾

Moja mačka by Meep 🙂 is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Lep dan ti želim! ( „• ᴗ •„)/ <3

Digitalna tehnologija v mojem življenju do sedaj in kaj želim/pričakujem na poklicni poti

Menim, da naš vsakdan ni več možen brez digitalne tehnologije; če ne doma, pa se z njo prej ali slej srečamo v šoli ali službi. Če se z njo ravna pravilno, zna biti zelo uporabna, kar lahko trdim iz prve roke. Sama za različne namene uporabljam različne vrste tehnologij. Že od otroštva gledam televizijo, predvsem za zabavo, včasih pa tudi za izobrazbo. Z računalnikom sem se prvič srečala doma; imeli smo namizni računalnik, na katerem sem delala za šolo in igrala igrice. Moj prvi telefon je bil majhna Nokia, katero sem v osnovni šoli uporabljala za komunikacijo (predvsem s starši). Dejansko še vedno deluje, tako da včasih odigram tisto ‘default’ igrico s kačo. 🐍 Kmalu zatem sem pričela z uporabo pametnega telefona, brez katerega, pokorno priznavam, ne bi mogla živeti. Tega uporabljam za marsikaj; za komunikacijo, navigacijo, planiranje, rekreacijo, v zadnjih letih pa (zaradi določenih zdravstvenih težav) celo za zapiske pri pouku. Zaradi omenjenih težav sem si nabavila tablico, ki jo sedaj uporabljam tako za študijske obveznosti kot sprostitev. Ko ustvarjam digitalno, uporabljam svojo zvesto grafično tablico, ki (kljub svojim majhnim meram) odlično opravlja svojo dolžnost. To pa ne bi bilo mogoče brez računalnika, katerega funkcija je vse zgoraj naštetega in še več. Ker razmišljam o prodajanju svojih umetnin preko spleta v prihodnosti, bom tehnologijo še kako potrebovala.

Pri opravljanju poklica likovnega pedagoga vidim potencial v uporabi tehnologije pri pouku. Seveda govorim o uravnoteženi uporabi tehnologije, ne pa, da bi ta v celoti zamenjala tradicionalno ustvarjanje. Z ustrezno izobrazbo o delovanju (grafičnih) tablic in ustvarjalnih programov bi učenci z njimi lahko ustvarili imenitne izdelke. Prav tako bi z uporabo telefonov lahko simulirali fotoaparate, z uporabo katerih bi učence lahko naučili fotografiranja v umetniškem smislu. Imenitno se mi zdi, da bi učence že zgodaj naučili, kako te izdelke zaščititi z ustreznimi licencami. Prepričana sem, da bi se s tehnologijo dalo narediti še marsikaj, a se trenutno ne spomnim ničesar drugega. 

Digitalna tehnologija predstavlja zelo veliko vlogo v mojem življenju. Preko nje lahko ostajam v stiku s številnimi prijatelji in družinskimi člani, se zabavam v prostem času, si z njo pomagam pri študijskih obveznostih ipd. Zavedam se, da sama številne tehnološke naprave (predvsem telefon) uporabljam celo prepogosto in preveč, a do neke mere se mi zdi upravičeno glede na vse večjo digitalizacijo družbe iz dneva v dan. 

Refleksija projektnega dela

Pri tem projektu sem se naučila marsikaj – prej namreč sploh nisem vedela, da Arnes splet obstaja. Sedaj ga znam uporabljati, na njem urejati svoj profil in varno ustvarjati objave. Prav tako sem seznanjena z različnimi licencami, razumem njihov pomen in jih znam določiti s pomočjo spletne strani Creative commons. Prepričana sem, da mi bodo pridobljena znanja v prihodnosti prišla prav, tako tekom študija, kot na sami poklicni poti. Menim, da je Arnes splet koristno orodje za uporabo v šolah, saj omogoča urejen pregled in objavljanje na zasebnem ali javnem portalu.

Svoje delo glede na kriterij ocenjevanja dojemam kot ustrezno, pokrila sem namreč vse osnove. Največ časa sem posvetila pisanju besedila, saj sem perfekcionistka, ki preveč razmišlja. Prav tako sem potrebovala kar nekaj časa za izbiro slik za nalogo. Projekt je bil zanimiv, najljubše mi je bilo vstavljanje slik in aktivne povezave v objavo. Zelo zanimivo in informativno je bilo izvedeti več o licencah, čeprav je bila uporaba le teh prvič zastrašujoča. Če bi imela več časa, bi se morda lahko poskusila predstaviti s stripom, ali pa napisati kaj več o sebi. 

Projektne naloge ne bi spreminjala; tekom dela namreč na enostaven način pridobiš neka osnovna in koristna znanja. Navodila so natančna in razumljiva, kar zelo cenim, zato sama naloga ni pretežka.

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost