Jaz sem Uršula

Moje ime je Uršula Gorjanc in prihajam iz Tržiča, no natančneje iz majhne vasice Kovor. Kot majhna punčka nisem bila nikoli pri miru, vedno se je moralo nekaj dogajati, pri čemer sta mi pomagala bratranca in mlajši brat. Če nismo bili v šoli ali glasbeni šoli, smo se pa igrali na vrtu, gozdu, igrišču… v glasbeni šoli sem se učila prečne flavte in tolkal in tako sem pristala v Pihalnem orkestru. Orkester in inštrumenta sem žal zaradi pomanjkanja časa morala postaviti na stran, ampak nič za to. Našla sem si novo stvar: športno plezanje. Šport v katerem uživam, me sprosti in zbistri glavo, da se potem lahko lažje učim in ustvarjam. Najboljši so mi izleti v naravna plezališča, predvsem nekam na toplo, pozimi pa obiskujem predvsem plezalne centre po vsej Sloveniji.

Že od nekdaj sem rada ustvarjala na različne načine, moje zanimanje za umetnost pa se povečalo šele proti koncu osnovne šole, zaradi česar sem se kasneje vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Doma najraje ustvarjam s fimo maso in lesom ter rišem s svinčnikom. Občasno pa poprimem tudi za čopič in barve. Na SŠOF sem se naučila določenih pravil risanja in slikanja, ki mi sedaj pridejo še kako prav. Z velikim veseljem sem v šoli poslušala tudi umetnostno zgodovino, ki nam jo je profesor predstavil na zelo zabaven in poučen način, da sem od nje odnesla največ.

”Avtoportret – to sem jaz’

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

‘Rokavica – svinčnik’

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Obožujem naravo, vsakič znova me fascinira njena lepota, najlepše so seveda gore, zato sem se verjetno tudi odločila za plezanje, razgledi na  vrhu smeri, neprecenljivo. V naravi dobim tudi ideje in navdih za ustvarjanje.

IKT v mojem življenju

Z veliko belo škatlo, na kateri se kažejo slike sem se srečala že pri 2 letih, a takrat še nisem vedela kaj je to.  A kmalu, nekje v prvem razredu pa sva se spoznala, ko sem na njem igrala Moje prvo čudovito raziskovanje sveta in Moje sijajno človeško telo. V osnovni šoli sem se z računalnikom srečala šele v 7. razredu, pri predmetu računalništvo, kjer smo se učili osnov Worda, Power Pointa in Excela. Več izkušenj sem dobila, ko sva z bratom konec osnovne šole dobila čisto svoj prenosni računalnik. Takrat sem začela malo bolj raziskovati, brskati po internetu, si ustvarila msn, mail in seveda igrali igrice.

V srednji šoli so se moja znanja zelo nadgradila, ustvarili smo svojo spletno stran, se spoznali z ustvarjalnimi programi, kot so Rhinoceros, Adobe InDesign, Illustrator in Photoshop. A od vseh naštetih imam največ znanja iz Rhinocerosa.

Še ena prelomnica je bil pametni telefon, ki sem ga dobila na začetku srednje šole. Na njem sem imela vse, mail, facebook, beležke, a je bil zelo počasen. Hitro sem ga usvojila, a je kmalu postal preslab za moje potrebe. Danes zelo malo uporabljam računalnik, saj imam že vse na pametnem telefonu.

Refleksija

Ko sem videla ime tega predmeta mi je bili takoj jasno da bo to delo z računalnikom, a po prvi uri predavanja nisem bila več prepričana v to. Kasneje smo na vajah malo bolj obrazložili kaj bomo delali in zdelo se mi je zanimivo. Še ena pozitivna izkušnja, ki se jo bom z veseljem učila in delala sproti. Glede pravic slik, priznam, da pred tem nisem vedela, a mi je jasno da želi vsak zaščititi svojo sliko. Prav tako nisem vedela kako se naredi povezavo na spletno stran.

Kar smo se do sedaj naučili pri predmetu se mi zdi zelo uporabno, predvsem na poti bodočega umetnika, pri ustvarjanju svoje spletne strani, urejanju slik in mogoče ustvarjanju tudi kakšne digitalne umetnosti. Želim si še več takih izkušenj, predvsem bi se rada naučila program Inkscape.

V projektu se mi je bilo najtežje opisati. Zelo nerada opisujem samo sebe. A izkušnja je bila pozitivna, ravno zaradi vsega znanja, ki smo ga uporabili v enem samem projektu. Zato menim da je projekt dobro definiram, v njem je povzetih veliko stvari, nekaj pa se jih bomo naučili še v ostalih projektih.

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost