ODDIH (vektorska grafika)

Za projektno nalogo, vektorska grafika, sem svoj fokus usmerila bolj na prikaz grafike v črno-beli barvi. Hotela sem ustvariti čim bolj zanimiv vpogled v 2D grafiko, saj se mi je ideja zdela bolj zanimiva v 2D konceptu, kot v 3D.

Grafiko sem izdelala z grafično tablico v programu Adobe Fresco, ki mi je povsem neznana, vendar sem se jo naučila dokaj hitro uporabljati.

POSTOPEK IZDELAVE

Na belo podlago sem z Oilpaint čopičem začela svojo zasnovo za grafiko. Za motiv sem si izbrala dva moška lika, ki sta nekakšnem oddihu oziroma utapljata svoj prost čas v pijači. Namesto človeških figur sem se odločila, da naredim lika v zajčji podobi.

ML by lika is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Nato sem jima dodala bar mizico na katero sem narisala dva koktail kozarca, ki prikazujeta, da v je k pogovoru vključena tudi pijača.

ML by mizica in pijaca is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Odločila sem se, da sami grafiki dodam nekakšno ozadje in občutek, da sta lika postavljena v prostor. To sem dosegla tako, da sem jima narisala nasebni senci, v ozadju pa narisala okvirje v katere sem kasneje narisala slike.

ML by obcutek prostora in ozadja is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

ML by slike is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

LAYERS IN ČOPIČ

Čopič, katerega sem uporabljala je bil en sam in to Oilpaint Rounded. Njegovo velikost sem zmanjševala in povečevala glede na potrebo. Grafika je nastajala po layerjih, zaradih katerih mi je bilo delo olajšano, če sem hotela kaj popraviti ali dodati.

ML by layers is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

ML by copic is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

ML by koncni izdelek is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Projekt oziroma izdelovanje vektorske grafike mi je bil zanimiv iz vidika uporabe različnih programov za izdelovanje grafik. Sama naloga me je naučila, da sem raziskala in poskusila program KRITA, ki me ni navdušil, zato sem grafiko naredila v programu Adobe Fresco. Grafiko bi seveda lahko izboljšala, če bi časovno imeli seveda več časa. Spremenila bi koncept celotne grafike in dodala predvsem več detajlov in grafiko tudi pobarvala. Konceptu in zasnovi/ideji sem seveda posvetila največ časa, ker sem želela imeti dober izbran motiv za kasnejšo izdelavo grafike. Če pogledamo kriterij, delo, ki sem ga naredila zadostuje danim navodilom. Menim pa, da bi lahko grafiko izboljšala. Osvojeno znanje, kot je program Adobe Fresco ali drugi vektorski programi, mi bodo tekom študija in poklicne poti prišli še kako prav v pomoč pri izdelavi plakatov, različnih voščilnic in drugih stvari. Grafika, ki smo jo dobili za projektno delo je prinesla različne pluse in minuse. Všeč mi je bilo seveda to, da smo za idejo kakšno grafiko bomo naredili imeli proste roke/izbiro. Tudi pod pluse lahko uvrstim, da nam je bila podana prosta izbira barvne palete. Minusov oziroma kaj mi ni bilo všeč pri nalogi, nimam. Kar bi spremenila pri projektni nalogi je to, da bi tej snovi pri pouku posvetili več pozornosti; v smislu več praktičnega dela pri pouku in razlagi različnih ukazov v programih.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost