Jaz, Mupan Zaruša

Nekaj dejstev o meni

Sem Maruša Zupan in prihajam iz Trbovelj. Sem ena izmed tistih deklet, ki ob branju poezije, srkajo topel čaj in poslušajo Cheta Bakerja. Najraje se sončim pod zvezdami in pod soncem raje sanjam. Preden spijem svojo jutranjo kavo, sem precej tih in nepotrpežljiv človek, še posebej če ljudje pred mano hodijo počasi. Pred leti sem bila zelo neroden in sramežljiv otrok in s tem se borim še danes. Med pospravljenjem in opravljanjem hišnih opravil, zelo rada plešem in si glasno predvajam old school rap, pa čeprav sta moja prva ljubezen jazz in soul. Oblačim se kot čebula, slojev pač ni nikoli preveč. V življenju sem prebrala največ 5 knjig, ker se skozi prvih 50 strani tako težko prebijem in prej obupam oziroma zaspim, ampak z branjem še vedno vztrajam. Prosti čas rada preživljam s prijatelji, poleti pod zvezdami s kozarčkom vina, pozimi pa v odeji s polnim krožnikom palačink in vročim čajem. Uživam v branju člankov na strani Artparasites.com. Najraje ustvarjam unikatne izdelke in ilustriram.

 

IKT

Jaz in računalnik nisva ravno najboljša prijatelja. Ponavadi ga uporabljam za iskanje informaciji, gledanje filmov, izdelovanje seminarskih in podobno. Poskusila sem že programe kot so Gimp, Sketch up in Moviemaker, in čeprav sem z vsemi rada ustvarjala, mi končni izdelek prav nikoli ni bil všeč, zato sem si rekla, da to pač ni zame. Tudi seminarske naloge delam na Wordu že od 5. razreda, vendar me še zdaj  pri 19. letih kdaj zmede kazalo in oštevilčenje strani. Torej od informatike v 1. letniku srednje šole nisem prav veliko odnesla ali pa je moja glava že preveč za takšne stvari, kot so urejanje in oblikovanje seminarske naloge. Zaradi mojega neznanja v tehnologiji, se predmeta veselim, saj menim, da se mi bo s pomočjo navodil lažje spoprijateljiti z raznimi programi.

 

REFLEKSIJA

Ko sem videla urnik in zagledala predmet IKT, sem samo upala, da to ne bo ponovitev srednješolske informatike, kjer smo celo leto delali samo z Wordom. Zdaj pa se predmeta že prav veselim, saj menim, da se bom veliko naučila. Naloge pa me malo skrbijo, saj z računalnikom nimam veliko izkušenj, a verjamem, da bodo navodila dovolj jasna, da se bom z malo truda hitro znašla.

Bil je že skrajni čas, da sem se naučila, katere slike iz interneta se lahko uporabljajo za ponovno uporabo in kako zaščitim svoje slike. Zanimivo mi je tudi pisati blog in ga prebirati.

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost