Kreiram na spletu

Moje ime je Heidi in prihajam iz Notranjske natančneje Babnega Polja, ki velja za najhladnejši naseljen kraj v Sloveniji. Obdana sem s prijetno naravo in živalmi, kar me osrečuje in navdihuje pri mojem ustvarjanju. Že od malih nog ljubim umetnost in že takrat sem si močno želela postati učiteljica likovne umetnosti, tako da sledim svojim sanjam. Poleg risanja in slikanja rada fotografiram, že kar nekaj let pa igram tudi kitaro in ukulele. Umetnost me spremlja povsod in vsak dan.

Me by Hei! is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

IKT v mojem življenju

S tehnologijo sem se prvič le bežno srečala v začetku osnovne šole, ko sem opazovala starejšega brata, kako igra računalniške igrice in malo poskusila tudi sama. Kasneje sem v osnovni šoli spoznala bolj praktično rabo tehnologije kot so programi Office 365, Slikar, Gmail in Wikipedia. Za samostojno raziskovanje svojih hobijev sem začela uporabljati Youtube, kjer sem se veliko naučila s pomočjo videov. V osmem razredu pa sem dobila svoj prvi pametni telefon in raziskovala tudi na Pinterestu.

V srednji šoli sem se prvič spoznala s programi Adobe kot so Photoshop, Illustrator in InDesign, a sem še vedno daleč od tega, da bi te programe obvladala. Prav tako me je v času srednje šole začela zanimati fotografija, zato sem raziskovala tudi program Lightroom. Takrat sem se srečala tudi s socialnimi omrežji in kaj objavila na Facebook in Instagram.

Tako z letošnjim prihodom na faks, kot lanskoletnim zaključkom srednje šole se zavedam kakšno funkcijo ima tehnologija in kako lahko pomaga v življenju. Situacija v kateri smo se znašli nam je pokazala kako pomembna je tehnologija tudi v šolstvu in kako pomembno je učiteljevo znanje o njej. Sama sem se prvič srečala v okolju Teams. Pri predmetu IKT pa sem spoznala meni nova programa Krita in Inkscape. Potrebujem še veliko vaje, vendar upam, da mi bosta ta programa prišla prav pri mojem pedagoškem delu.

REFLEKSIJA

V projektu sem se naučila oblikovati spletno objavo. Sedaj znam k objavi vključevati spletno povezavo, kar se mi kot bralcu zdi zelo pomembno, da je objava bolj jasna in razločna. K objavljenim slikam znam dodeliti ustrezno licenco in to znanje bom v prihodnosti še potrebovala in uporabljala.

Projektne naloge nebi spreminjala, saj sem se potrudila, da ima objava vse potrebno. Največ časa sem porabila za iskanje pravih besed in kako na kratko opisati bistvo. Zato menim, da ima naloga izpolnjene vse zahteve.

Ikt bom zagotovo uporabljala še tekom študija, saj se tehnologija razvija s »svetlobno« hitrostjo. Zato je pomembno da tudi sama dobro razvijam znanje tehnologije, ki mi bo prišlo prav na moji poklicni poti. Menim, da mora pedagog v današnjih časih dobro obvladati tehnologijo in to znanje širiti na svoje učence.

V projektni nalogi mi je bilo najbolj všeč to da sem se naučila oblikovati spletno objavo, predvsem pa vanjo vključiti spletno povezavo. To pa mi je bilo hkrati malo manj všeč saj sem potrebovala malo več časa, da sem se spomnila kako že to naredim. Vendar sedaj to znam in nimam ravno negativnih pripomb glede te naloge. Sicer pa sem z nalogo zadovoljna, lahko bi še kaj nakladala vendar menim da sem zajela bistvo, zato nebi spremenila ničesar.

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost