Rastrska grafika in refleksija

Rastrsko sliko sem narisal s pomočjo grafične tablice Wacom v programu Photoshop.  Namesto da bi uporabil že neko obstoječo fotografijo ali sliko sem se odločil da bom narisal kar svojega originalnega karakterja. Celotni postopek je posnet ter objavljen na YouTube – u. Posnetku sem dodal tudi glasbo, ki sem jo našel na kanalu NoCopyrightSounds.

Prvo sem naredil skico punce, za tem sem skici dodal na drugi plasti osnovne barve (koža, lasje, oblačila, itd.). Na novi plasti sem dodal sliki sence ter jo začel modelirati.  Za tem sem dodal novo plast na kateri sem naredil detajle kot so trepalnice, obrvi, piercing, lasje itd. Nato sem na novi plasti naredil ozadje ter figuro primerno z air brushem osvetlil. Za na konec pa sem se poigral še z raznimi efekti ter ji dodal pegice in podpis.

Sliko sem shranil kot PNG


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

REFLEKSIJA

Z digitalnim slikanjem in samim programom sem se podrobneje spoznal približno 2 leti nazaj ko sem prvič dobil grafično tablico. Nemorem reči da iz te naloge nisem nič odnesel saj se pri vsaki risbi izboljšaš ter probavaš nove funkcije in brushe, ki ti jih program omogoča.  Pri končnem izdelku nebi nič spremenil, saj sem s sliko zadovoljen. Največ časa sem posvetil skici, saj vsakič ko sem jo narisal me je nekaj na nje zmotilo ter jo popravljal toliko časa dokler  nisem bil z njo zadovoljen. Samo znanje bi tekom študija uporabil pri raznih animacijah, stripih, itd. Glede na to da je eden izmed mojih ciljev tudi postati konceptni umetnik mislim da mi bo digitalno slikarstvo zelo prav prišlo. Pri projektu mi je bilo najljubše, da si imel umetniško svobodo in si se res lahko prepustil domišljiji. Nimam nobenih pripomb ter pri definiciji projekta nebi spreminjal ničesar. Nisem bil omejen z neko tematiko, ter sem res lahko risal svobodno, kar sem še toliko bolj risal z užitkom in se res posvetil izdelku in samemu programu.

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost