Vektorska grafika

Pri svojem delu za projektno nalogo vektorske grafike sem uporabljala program Inkscape. Moram priznati, da sem se s tem programom prvič srečala pri predmetu IKT. Na začetku sem z njim imela veliko težav. Nasploh ker ga po nekaj poskusih moj računalnik sploh ni želel več zagnati. Na srečo sem pred tem že shranila osnutek, tako sem morala samo zamenjati računalnik. Začela sem tako da sem slikala risbo, ki jo želim narediti v Inkscapu. Nato sem jo uvozila v program in začela.

 

 

Začela sem obrisovati risbo in sicer z orodjem – Riši krivulje in ravne črte (sprva sem začela s svinčnikom vendar je bilo to pretežko). To mi je vzelo zelo veliko časa. Sproti sem seveda gladila tudi vozlišča.

 

Ker sem klovna želela obdržati takšnega kot je sem se odločila pobarvati le majico in pa lase. Za majico in ovratnik sem uporabila kaligrafsko pisalo, ki sem ga nato malo zameglila, da sem dobila učinek teksture. Za lase pa sem uporabila orodje za zapolnjevanje zaključenih območij. Napis sem napisala z rdečo barvo za malo dramatičnega vtisa. Ker je to moje prvo delo v tem programu in nasploh na računalniku, sem bila na koncu ponosna, da mi je uspelo. Spodaj na sliki je moj končni izdelek.

REFLEKSIJA

Z delom na računalniku in v tem programu sem se težko soočila. Kot sem že nekajkrat omenila nisem vajena ustvarjanja na računalniku. Na vajah sem izvedela veliko koristnih informacij v zvezi s tem programom in njegovimi funkcijami. Skozi delo pa sem se naučila te funkcije tudi uporabljati. Seveda nisem uspela uporabiti vseh, ki smo jih pri vajah spoznali ampak sem še vedno zelo zadovoljna s svojim končnim rezultatom. Poskušala sem klovna tudi pobarvati, vendar mi nikakor ni bilo všeč, zato sem se vrnila k osnovni ideji in ga pustila brez barv le z nekaj detajli, kot so frizura majica, ovratnik in pa napis. Ugotovila sem da program, ko ga enkrat vsaj malo spoznaš niti ni tako zahteven. Tako, da ga bom najverjetneje v prihodnosti še kdaj uporabila.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost