Dolce Vita

rumena barva

Življenje je prav zares sladko, kajne? Takšno je tudi moje. Pa naj se vam na hitro predstavim.

umetnost je moj dom

Creative Commons LicenceThis work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Moje ime je Vita in štejem  23 pomladi. Trenutno živim v Ljubljani, prihajam pa iz majhne vasice Smokuč na Gorenskem. Življenje poskušam živeti čim bolj pestro, pozitivno in z iskricami v očeh. V končni fazi to moje ime tudi pomeni. Življenje. Obožujem barve, ki jih vsak letni čas prinese v moje življenje in v vsakem od njih najdem košček sebe.  Tako je tudi moj dom umetnost in vse kar je z njo povezano. Igram klavir, pišem, uživam v petju, rada fotografiram in seveda slikam in rišem. Obožujem potovanja, dogodivščine in vse kar nam prinaša nasmeh na obraz in požene kri po žilah.  Letošnjo jesen sem začela z študijem Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer upam, da bom pridobila veliko znanja s področij, v katerih uživam že nekaj časa.

Nazare, Portugalska

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Mislim da sem z informacijsko- komunikacijskimi tehnologijami obdana prav ves čas. Ker je tehnološki napredek zelo v razvoju je posledično tudi uporaba ikt-ja zelo velika. Praktično si ne predstavljamo življenja brez tehnologije. Obdani smo z telefoni, tablicami in računalniki. Uporabljamo mp3 in prenosne zvočnike. Plačujemo s kreditnimi karticami in uporabljamo vrsto različnih kartic, tako za popuste v trgovinah in kot način potrjevanja osebnosti v knjižnicah, na avtobusih,… Sama nisem največji fan socialnih omrežij, kar si lahko ogledate tudi na mojem facebook profilu, pa vendar ne moremo brez njih.

Ker živimo v času, ko si življenja brez ikt-ja sploh ne predstavljamo več, se mi še vedno zdi da smo premalo ozaveščeni o varni uporabi le tega. Pričakujem, da bom pridobljeno znanje znala dobro uporabiti tako v osebnem življenju kot tudi v prihodnje, na poklicni poti kot pedagoginja.

IKT V POKLICU

Kot že omenjeno, sem na poti, da postanem učiteljica.  Znanje, ki sem ga prejela pri predmetu bom tako lahko uporabila ko bom učila. Dober primer prave uporabe se mi zdi že to kako bom učencem prikazala umetniška dela, torej kakšne licence bom potrebovala , da bom lahko prikazala fotografije znanih del. Ker je svet umetnosti predvsem vizualen, je prava uporaba interneta,… tukaj ključnega pomena.

Pa vendar se mi zdi prav, da omenim, da se večina mladih srečuje s službami že kot mladi in ne ko zaklučijo fakulteto. Tako je tudi v mojem primeru. Že več kot dve leti opravljam delo na recepciji v manjšem hotelu. Tudi tukaj mi znanje ikt-ja pride še kako prav. Pred kratkim pa sem se srečala tudi z izkušnjo poučevanja angleščine, na tednu angleščine v Mednu, kjer sem poučevala učence sedmega in osmega razreda. Tukaj sem morala biti izredno previdna pri uporabi gradiva za pripravo skripte. Kljub izzivom je projekt uspel. Znanje ikt-ja pa sem uspela prenesti tudi svojim učencem.

REFLEKSIJA

V tem projektu in začetku študijskega leta sem pridobila veliko znanja pri predmetu IKT v izobraževanju. Čeprav mi je bil predmet kar nepoznan, moram priznati da mi je všeč in da se veselim, da pridobim še več znanja. Naučila sem se veliko o avtorsko zaščitenih virih in gradivih, kreativni gmajni, uporabi spletne strani kot sta pixabay in pexel, itd.

Zdi se mi da je predmet dobro strukturiran in trenutno ne bi dodala ali spremenila predavanj, seminarjev ali laboratorijskih vaj. Zdi se mi, da je dovolj časa za vsako izmed nalog in snovi, da se le ta vtre v naš spomin in jo lahko skozi vajo tudi utrdimo.

Največ časa sem namenila predvsem izdelavi prav te laboratorijske vaje, kjer sem se poglobila v vprašanja in moje odgovore na njih.

Veselim se MOOCA in nadaljne uporabe znanja, ki ga bom pridobila, tako v času izobraževanja, v osebnem življenju kot tudi kasneje na poklicni poti. Menim, da bom s tem znanjem lahko izdelovala boljše seminarske naloge, lahko bom pomagala bližnjim pri pravilni uporabi spleta in znanja npr. o licencah za fotografije. Prav tako pa mi bo pridobljeno znanje pomagalo ko bom sama tudi učiteljica in bom svoje znanje predajala na naslednjo generacijo.

Pri predmetu IKT so mi najbolj všeč seminarji oz praktične vaje, saj sem precej tehnični tip in rada poizkusim stvari o čemer se učim. Menim pa da je tudi teorija pomembna, saj je to neka bistvena podlaga iz katere lahko črpamo znanje in na katerem lahko gradimo svoje izkušnje. Kot že omenjeno, mi je predmet všeč in ne bi pri njem spreminjala prav nič.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost