M kot Maja

Sem Maja, študentka prvega letnika likovne pedagogike na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Na kratko se najlažje opišem, če o sebi povem da obožujem otroke, umetnost, mačke, tek in mir. Sem najstarejša od treh punc v naši družini. Nekaj let že živiva s fantom v Ljubljani, družbo pa nama delajo dve navihani mucki in želva.
Že od osnovne šole imam občutek, da sem nekako povezana z mlajšimi generacijami. Zato sem šolanje nadaljevala na Srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani. Kmalu sem se zaposlila v Vrtcu Najdihojca, kjer sem delala 5let. Delo z otroci v vrtcu me je naučilo kako malo je potrebno, da smo zadovoljni in kako močne temelje za življenje otroku damo z vzgojo. Vendar sem se odločila, da nadgradim znanje in s poklicem učitelja likovne vzgoje poskušam otrokom približati umetnost, spoznavanje z različnimi materiali in tehnikami ter predvsem zadovoljstvo ob likovnem izražanju.
Ker uživam v ustvarjanju, se na našem programu veselim tudi vseh različnih ateljejskih predmetov.

Vsiljivka - risba

Vsiljivka – risba

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Grafika

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

 

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU
Čeprav sama nisem ravno »računalniško spretna« se zavedam, da brez osnovnih znanj v tem času pač ne gre. Spremenile so naš vsakdan prav tako, kot hitrost našega razvoja. Tudi, če ne uporabljamo očitnih tehnoloških naprav, kot so telefon, računalnik, televizija, radio, ipd., se z informacijsko- komunikacijskimi tehnologijami prav gotovo velikokrat srečamo. Z nami so ko plačujemo ali uporabljamo katerekoli druge kartice, poznamo jih tudi pri raznovrstnih gospodinjskih aparatih, avtomobilih in še marsikje. Priznam, da o varni uporabi nisem dovolj ozaveščena.

REFLEKSIJA
V tem projektu sem se naučila kako objavljati na portali Arnes splet, zakaj je tako pomembno upoštevanje licenčnosti in avtorsko zaščitenih gradiv ter gradiv. Všeč mi je, ker so vaje razložene jasno, tako brez težav sledimo tudi tisti, ki nismo vešči v tehnologiji. Če bi imela več časa, bi besedilo bolj smiselno oblikovala, vendar sem sproti popravljala in imam občutek, da se samo še zapletam. Želim si da ostane jasno in strnjeno. Besedilu sem iz enakega razloga posvetila tudi največ časa. Bilo bi mi lažje, če bi besede kar letele iz mojih misli, tako kot ideje kadar ustvarjam. Predmet IKT je zagotovo zelo pomemben del učne ure, zato se mi zdi pomembno, da tehnologijo znamo pravilno in varno uporabljati. Ni dovolj samo, da jo uporabljamo veliko. Ker bomo za poučevanje fotografije in drugih gradiva dobili tudi na internetu je ključno, da ga uporabljamo pravilno. Tako se izognemo kraji intelektualne lastnine in o varni uporabi poučujemo učence. Najljubši del projekta je zame napisana objava, ki jo preberem na spletni strani. Nikoli si nisem mislila, da bom kaj takega počela. Brati svoj članek ima res svoj čar. Zaenkrat pri predmetu nisem naletela na vsebino, ki me nebi zanimala. Praktični in teoretični del predmeta nam bo pri poklicu učitelja še kako prišel prav, zato pri njem nebi spreminjala nič.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost