THE DISAPPEARING RAINBOWS

Sprehod v sanjah

Sprehod v sanjah

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna

Pozdravljeni vsi skupaj!

Pri izpitni nalogi “Digitalna zgodba” se je pri meni ideja kar malo spreminjala čez celoten proces ustvarjanja. Zdaj pa vam jo lahko končno razložim in predstavim. V njej imam glavno vlogo jaz, poleg mene pa še nastopajo Anja Terbovc, Jakob Kmetič Jurečič, Maks Drobež in Blaž Šarlijah.

THE STORY BEHIND THE DISAPPEARING RAINBOWS

Film se odvija med poletjem, po opravljanju sprejemnih izpitov na Akademiji. Na klopci sem ustvarjala, ko sem prejela pismo. Z nervozo sem ga odprla in imela visoka pričakovanja na pozitiven rezultat. Kar kmalu, ko sem zagledala število točk mi je bilo jasno, da so se mi porušile sanje o nadaljnjem umetniškem študiju. Dnevi in teni so postajali vedno bolj žalostni ter temni. Zaradi žalosti sem kar nekaj časa tudi prespala, saj sem v spanju pozabila na zavrnitev, kot tudi iskala uteho v sanjah, ki so mi predstavljale svetlobo v temi. Tam sem odhajala v razne svetove, na prave avanture, se na njih iskala ter spoznavala veliko ljudi, ki so mi lajšali vsakodnevne bolečine.  Eden iz  med najbolj pogostih krajev kamor mi je misel uhajala, je bila Pedagoška fakulteta v Ljubljani. Spoznala sem, da se bi lahko družila, učila ter raziskovala Ljubljano z bivšimi sošolkami, če se bi že prej vpisala na ustrezno fakulteto. Zgodba se sicer konča s prebujanjem iz sanj in soočanjem z realnostjo. A smisel zgodbe je ravno v tem, da ne glede na poraz ali prepreko vztrajamo in gremo v življenju naprej.

Povezava do youtube video posnetka je dosegljiva s klikom na ime digitalne zgodbe: THE DISAPPEARING RAINBOWS

Moj Storyboard: Storyboard

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna

REFLEKSIJA

Pri tem projektu sem se naučila izdelovati filmčke v programu VivaVideo, ki je enostavna aplikacija namenjena za telefone oziroma sistem android. Aplikacija je sicer plačljiva a ponuja ogromno zelo enostavnih načinov izdelave filma. Omogoča enostavne funkcije kot so rezanje posnetkov, dodajanje glasbe ter zvokovno obdelavo glasu. Dodajamo lahko razne sci-fi efekte, kot tudi barvne filter in svetlobne učinke. Naučila sem se tudi izdelave storyboarda, ki vključuje bistvene oziroma ključne (slike) prizore iz filma.

Tudi če bi imela več časa, same zgodbe oziroma ideje verjetno ne bi nadgrajevala, saj zadostuje mojim pričakovanjem.  Nisem še urejala video posnetkov. Sedaj sem si pridobila zelo koristno znanje, ki ga bom z veseljem uporabila sam mi je bil zelo všeč nastanek videoposnetka. Sicer bi pri zaključku posnela še nekaj scen, ki bi dodatno obrazložile bistvo zgodbe.

Največ časa sem porabila pri sami izdelavi video posnetka, saj sem želela vključiti čim več efektov, da bo gledalcu film zanimiv ter všečen. Tudi pri iskanju ideje sem se malo lovila, saj mi je po glavi rojilo veliko zamisli , ki jih pa žal z mojimi omejenimi sposobnostmi nisem znala uresničiti.

Tekom študija bom lahko pridobljeno znanje uporabila pri kakšnih projektnih nalogah in predstavitvah, saj se mi zdi inovativna ideja, da s posnetim filmom se bolj približam gledalcu in vzbudim njegovo pozornost. Morda pa bom v prihodnosti začela objavljati kakšne komične posnetki.

Pri projektu mi je bila najljubša velika paleta možnosti za urejanje in dodajanje raznih efektov. Najmanj pa mi je bil všeč proces pisanja refleksije, saj je veliko dela.

V definiciji projekta nebi spremenila ničesar, saj je dobro zasnovan in daje dovolj širok spekter možnosti za izdelavo raznolikih in zanimivih umetniških digitalnih zgodb.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost