Kdo sploh SEM jaz?

Kot odgovor na vprašanje, zastavljeno v naslovu, naj se predstavim;  sem Vitjan Črešnar Štaus in sem eden tistih ljudi, ki nikoli ne bodo na stojnicah našli zapestnice z svojim imenom.

Prihajam iz Maribora oz. okolice (Bresternica),  kjer so prebivalci zateženi, pijani ali najpogosteje oboje hkrati. Če bi se želel opisati ( kar si sicer ne želim ampak je to obvezen del te objave in nimam izbire) bi se opisal kot večno optimističen, zasanjan in morda malce preveč čustven na čase – INFP osebnost torej. Uživam ob gledanju filmov, risank in serij, druženju z prijatelji ter ob dobri hrani (ali solidni hrani, nisem tako izbirčen). Kave tukaj nisem imel namena izpostavljati, saj bi potemtakem moral napisati tudi kako rad diham zrak vsak dan, kar pa je praktično enaka zadeva.

Umetnost je v mojem življenju imela veliko vlogo že od malih nog ( z mojo 47 velikostjo stopala si je težko predstavljati ta koncept, verjamem). Ali je to bilo risanje po stenah z flomastri , čemur je zmeraj sledila športna aktivnost in sicer bežanje pred pobesnelo materjo,  ali so to bili pevski nastopi z  kuhalnico pred družinskimi člani, velikokrat pa tudi raznovrstne plesne točke. Leta so minevala, jaz sem odraščal in dve od teh treh vrst umetnosti sta se z leti tudi izboljšali (če ste ali me kdaj boste slišali peti potem boste vedeli katera zvrst se NI izboljšala ).

V plesu sem se znašel že v začetku osnovne šole, v 8. razredu pa sem začel z  plesom kot tekmovalno disciplino (MTP – moderni tekmovalni plesi, sekcija Hip Hop in Street show ) in zahvaljujoč temu obiskal mesta kot so Amsterdam, Bochum, Ústí nad Labem itd.  in sodeloval na tekmovanjih;  na državni kakor tudi  na mednarodni ravni, in domov prinesel tudi nekaj pokalov, medalj in plaket ( denarnih nagrad žal ne ampak to ni pomembno, bom si hrano, oblačila in šolske potrebščine kupoval z izkušnjami in dobro voljo..ni panike).

Kar se tiče druge vrste ustvarjanja, ki se je z leti izboljšala,  z izbiro Srednje šole za oblikovanje so se moje risarske sposobnosti izboljšale do neke mere, večinoma pa je to samoiniciativna volja po izboljšanju, radovednost in dosti vaje .Z  leti sem dodelal svoje risarske sposobnosti, začel razvij svoj ˝stil˝ risanja in se učil tudi drugih tehnik ustvarjanja v smislu likovnosti.  Po končani osnovni šoli in z začetkom srednje šole sem se spoznal z grafično tablico in zdaj, po dobrih štirih letih, jo znam uporabljati približno toliko, kot takrat ko sem jo dobil. Majhni koraki. ZELO majhni koraki.  Za ustvarjanje večinoma uporabljam papir, svinčnik ( najraje nekje med 3H in 8H) in markerje, ko imam pa preveč časa pa tudi ustvarjam digitalno in sicer uporabljam programe kot so Adobe Photoshop, Adobe Illustrator ter Paint tool SAI. Spodaj sem vstavil primere svojih digitalnih (1) in ročnih (2) del

1)

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

2)

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

 

 

Moje izkušnje z IKT

Svoj prvi računalnik sem dobil proti koncu osnovne šole, zato lahko rečem da sem ˝skočil na ta vlak˝ dokaj pozno. Prav tako, mislim da ne rabim izpostavljati dejstva, da pred tem in še nekaj časa po tem, nisem bil ravno vešč ali spreten z tehnologijo in čisto odkrito, zdaj ni kaj dosti drugače. Osnove znam, pa tudi kaj več premorem zaradi znanja, ki sem ga pridobil v srednji šoli. Pameten telefon, ki se mi zdaj zdi samoumeven, prav tako ni bil del mojega življenja že od malega ampak zdaj brez njega praktično ne morem. To se ne nanaša samo na socialna omrežja ter komunikacijo, ampak mi omogoča dostop do ogromne količine podatkov, olajšuje moj vsak dan z beležkami, koledarji, budilkami, kalkulatorji in najpomembnejše – glasbo;  vse na dosegu roke (pametni telefoni so dandanes že tako veliki, da samo prsti niso več dovolj).

 

 

R3fL3X1J@

(refleksija, samo da bolj artistično)

Pred začetkom si nikakor nisem znal predstavljati kaj točno bomo pri tem predmetu obravnavali. Vse kar je bilo potrebno so bili štirje tedni predavanj in trije različni profesorji, da meni ŠE VEDNO NI JASNO KAJ DEJANSKO JE TA PREDMET. Vem pa da sem se že v teh prvih tednih marsikaj naučil, kar mi bo prišlo prav pri izobrazbi in nadaljnjem življenju nasploh, kot naprimer kako zaščititi svoja dela, kako poiskati slike v Google, ki jih dejansko smem uporabiti, uporabljati WordPress in obdelovati besedila v njem. Če bi imel več časa bi definitivno več časa posvetil drugim rečem in na koncu pisal to v zadnjem momentu, bodimo odkriti.. Največ časa je definitivno vzelo pisanje samega bloga in pa iskanje ter popravljanje slovničnih napak, kar je celoten proces podaljšalo vsaj za pol ure in kljub temu vem, da sem zagotovo nekaj teh napak spregledal. Veselim se nadaljevanje tega predmeta, saj me zanima kaj vse nas še čaka in kakšna uporabna znanja bomo še pridobili. Predmetu nebi dodajal nič, saj glede na to da ga imamo komaj slab mesec, ga niti ne poznam tako dobro in ne vem kaj vse nas še čaka.

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost