Nekaj o Patriciji

Pozdravljeni, sem Patricija Radosavac.

Prihajam iz okolice Tržiča,bolj natančno sem iz Bistrice pri Tržiču, vendar mi Ljubljana ni tuja, saj sem pred tem že 4 leta tu obiskovala srednjo šolo. Hodila sem na Srednjo Šolo za Oblikovanje in Fotografijo, smer Umetniška Gimnazija, kjer sem pridobila obilo znanja na področju, ki me zanima in si ga sedaj želim izpopolniti.

Čeprav so se moji hobiji skozi čas nenehno spreminjali me je umetnost zanimala že dolgo preden sem začela hoditi v osnovno šolo in tako je ostalo do danes, čeprav nihče v moji družini takrat še ni bil umetnik, kar pa se je spremenilo pred približno 8 leti, ko se je moj oče začel ukvarjati z slikanjem mandal. Moja najljubša tehnika ustvarjanja je vedno bila ter je še zmeraj svinčnik na papirju, čeprav se mi je s srednjo šolo priljubilo tudi oglje in sepija, kot otrok pa sem pogosto uporabljala tudi flomastre. Ideje za svoje izdelke pa sem vedno iskala v svojem okolju, video igrah, glasbi, mimoidočih ljudeh, sanjah in zgodbah. Motivi, s katerimi se trenutno najraje ukvarjam so človeške podobe, pogosto so to razne podobe žensk, po večini erotične ali dekadenčne. Zanimajo pa me tudi študijske risbe na splošno.

 

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Poleg risanja, sem vedno v prostem času rada prebrala kakšno knjigo, po možnosti fantazijskega žanra, a imam občutek, da po tolikih letih branja, v knjižnici, ki jo obiskujem počasi primanjkuje fantazijskih knjig, ki bi pritegnile mojo pozornost, tako, da sedaj svoj prosti čas preživim večinoma s poslušanjem glasbe,risanjem, gledanjem raznih YouTube posnetkov in igranjem igric. Svoj prosti čas poskusim razdeliti tudi tako, da mi vsak dan ostane kakšna šolska ura, da se lahko samostojno učim kakšen tuji jezik, ki me zanima. Moje želje na tem področju za prihodnost so, da bom znala tekoče govoriti vsaj 4 jezike. Trenutno poskušam nadaljevati z učenjem Španščine iz srednje šole, ter Korejščine, ki sem se jo začela učiti z začetkom tega šolskega leta.

IKT in jaz

Z iteraktivnimi komunikacijskimi tehnikami se v tej dobi srečujemo vsak dan. Postale so del našega sveta, ki zahteva, da jih poznavamo vsaj do neke mere, ter se po možnosti nenehno učimo, saj se tudi znanje na tem področju, ki se ga da osvojiti nenehno veča. Tudi jaz vsak dan uporabljam nekoliko osnovnega znanja iz IKTja, s tem ko prijateljem pošiljam slike in sporočila ter s tem, ko jih prejemam od njih. Lahko bi rekli, da se v prostem času vedno srečujem s tem in to se bo s časom le povečalo.

 

Refleksija na IKT

To, čemur sedaj lahko rečem IKT, se mi je prej zdelo kot nekaj samoumevnega, znanje, ki ga pridobim s tem, da vsak dan uporabljam računalnik in pametni telefon in se tako postopoma učim. Vidim pa, da na tem področju lahko pridobim še veliko znanja in to pričakujem, da bom tudi pridobila pri tem predmetu, le bolj aktivno in razgledano, kot bi drobce tega znanja sicer pridobila, če bi nadaljevala z uporabo računalnika tako kot sem ga do sedaj. Pripravljena sem se naučiti nekaj, kar mi bo pomagalo v prihodnosti, ne glede na to kakšen poklic bom imela. Menim da je razumevanje takih tehnik lahko le bonus v kakršni koli karieri.

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost