Nekaj o meni (Tjaša Ljubi)

Sem Tjaša Ljubi in kot prvo bom omenila, da se nerada predstavljam (še posebej ne pisno). Nekako se mi prehitro zavozla jezik oz. se v tem primeru hitro zatipkam (ali pa sredi pisanja ugotovim, da sovražim vse kar sem napisala in pobrišem najmanj polovico besedila). Če bi se že morala opisati, bi se opisala šestimi pridevniki: lena, introvertirana, ustvarjalna (res nepredvidljivo glede na izbrano smer), cinična, zmedena in sramežljiva (dokler dodobra ne spoznam osebe – za tem postanem le nadležna). Prihajam iz Novega mesta, a večino časa preživim v svoji sobi, z očmi prilepljenimi na računalniški ekran, ki dramatično osvetljuje moj obraz.

Kot večina ljudi, ki so izbrali smer likovne pedagogike, ustvarjam že od malih nog. Zahvala za to gre moji mami, ki me je od nekdaj spodbujala in vodila po poteh ustvarjalnosti. V meni je prebudila tudi strast do zbiranja stripov, saj mi je ona kupovala prve Miki miške in dopolnjevala mojo zbirko s svojimi starimi stripi.

Kasneje sem svoje risarske ”sposobnosti” razvijala za šolskimi klopmi (po navadi med urami matematike). To učitelje ni najbolj razveselilo. Počutim se, da sem s prihodom na gimnazijo izgubila voljo do ustvarjanja tako, da sem tista 4 leta pravzaprav stagnirala. Sedaj se veselim ponovnega ustvarjanja, ki je med poukom dejansko zaželeno.

IKT in jaz

V mladosti sem se najprej spoznala s tehnologijo preko računalniških in mobilnih igric, kar se danes ni dosti spremenilo. Večinoma sem seznanjena le z platformami, ki so povezane z igranjem igric, a imam tudi osnovna znanja uporabe programov (Word, Excel, Powerpoint, Mspaint). Pred kratkim pa sem se začela ukvarjati tudi s photoshopom v katerem se učim digitalno risati in urejati fotografije.


Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Moj cilj je dopolniti znanja o programih, ki jih že poznam in spoznati številne nove programe, ki so primerni za umetnike. Predvsem si želim pridobiti še več znanja na področju photoshopa in delati tudi v drugih programih kot so Adobe Ilustrator in Adobe animate.

REFLEKSIJA

V upanju, da bom dopolnila pretekla znanja in spoznala nove programe, sem se zelo veselila prvih ur informatike. Sicer nisem pričakovala, da se bomo učili pisati blog, a me veseli, da se bom naučila nekaj novega tudi na tem področju. V WordPress-u nisem doslej še nikoli delala, a na srečo ni prezapleten.

Naučila sem se torej objavljati v in delati v WordPressu, označiti objavo vstavljati povezavo in slike. Največ časa sem posvetila opisovanju sebe, saj se težko odločim kaj sploh napisati in me predolgo razmišljanje o sebi spravi v eksistenčno krizo. Če bi mela več časa, bi izboljšala besedilo in mogoče dodala več slik. Pridobljeno znanje bom uporabljala pri vsaki seminarski nalogi (navajanje virov) in tudi v vsakdanjem življenju (če se na primer odločim pisati blog). Pri projektu mi je všeč možnost vpogleda v naloge drugih, ker se tako lahko lažje spoznamo.


Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost