Rastrska grafika: Medvedek

Pri mojem prvem poskusu rastrske grafike sem v programu Krita narisala plišastega medvedka. Delo samo mi je vzelo veliko časa, a mi je končni izdelek, glede na to, da je prvi narejen v Kriti, zelo všeč.

Najprej sem se lotila skice, ki sem jo na hitro narisala z svinčnikom.

Medvedek – skica by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Po končani skici sem najprej naredila ”line art”, nato sem ga še pobarvala. Ko sem vse pobarvala sem se najprej osredotočila na Medvedkove dlake. S čopičem sem delala kratke poteze najprej s temno sivo, nato sem postopoma posvetljevala sivo vse do svetle sive. Po končanem ”kožuhu” medveda sem se lotila še njegove majice. Majica sama je bila svetle rumene barve z napisom ”Special Friend”. Po končanem barvanju sem začela s senčenjem slike. Večinoma sem senčila le medvedkovo majico. Po dokončanem medvedku sem narisala še ozadje, da sem ga postavila v nek prostor. Medvedek sedi na mizi, za njim je modro ozadje z belimi vzorci.

”Line art”

Medvedek – lineart by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pobarvan medvedek

Medvedek – barve by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ozadje

Medvedek – ozadje by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pri risanju medvedka sem se naučila uporabljati program Krita. Med samim risanjem sem eksperimentirala s čopiči in poskusila najti, kateri mi najbolj ustrezajo. Na plasti se mi je bilo zelo težje navaditi in mislim, da bom na tem področju potrebovala še nekaj časa. Prvič sem uporabila tudi grafično tablico, na katero sem se morala navaditi. Pri sliki sem imela 6 plasti: ozadje, skica, ”line art”, barve, posebaj sem narisala majico in njen napis, ki sem ju kasneje združila v eno plast. Pri risanju sem uporabljala tri čopiče, na koncu sem uporabila še čopiče za teksture za ozadje ter za vzorčke na majici.

Medvedek – plasti by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Medvedek – čopiči by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Čeprav sem na računalniku z grafično tablico risala prvič, sem v samem risanju zelo uživala, kljub temu, da mi je risanje vzelo veliko časa. Menim, da se moram pri uporabi grafične tablice in programa Krita še veliko naučiti, vsekakor pa se veselim naslednje uporabe programa in grafične tablice.

Končni izdelek

Medvedek by Envy is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

komentarji 3

  1. Avatar Neža pravi:

    Slika je zelo dobra. Z uporabo različnih čopičev si res dobro prikazala različne teksture na medvedku, pa tudi na ozadju. Izdelave slike si se dobro lotila in postopek v objavi tudi dobro prikazala s posnetki zaslona in komentarji, ki opisujejo kako si delala. Sama ne najdem nobene specifične stvari ki bi jo bilo potrebno popraviti.
    Slika se mi zdi zelo dobra.

  2. Avatar Nina Kržmanc pravi:

    Delo mi je zelo všeč. Tridimenzionalnost predmeta je dobro prikazana z sencami. Dobra je tudi izbira čopičev za ustvarjanje tekstur. Postopek izdelave je razločno prikazan.
    Edina stvar, ki jo pogrešam na sliki je ozadje v perspektivi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost