Rastrska grafika – photoshop

Za rastrsko grafiko sem izbrala program Adobe Photoshop s katerim sem se seznanila pred pol leta. Program sem izbrala, ker se ga še vedno učim uporabljati in mi takšne vaje pri tem pomagajo. Risala sem z grafično tablico Genius G-PEN M609X

Začela sem z grobo skico narisano s svinčnikom, katero sem fotografirala in prenesla v photoshop. Fotografija je delovala kot ozadje- glavna oz. spodnja plast.

Nato sem dodala novo plast za obrobo, ter še plasti v katerih sem barvala in senčila (te sem premaknila pod plast, ki je služila za obrobo). Za risanje sem uporabljala uvožene čopiče, ki so ob robovih bolj grobi. Za detajle na obrazu sem sliko močno približala in delala s tanjšimi čopiči. Če kakšen del ni ustrezal proporcem obraza, kot sem si jih zamislila, sem uporabila magic wand orodje, ga izbrala in nato povečala in/ali premaknila na ustreznejše mesto.

Da se barve, ko sem barvala spodnji del slike niso prekrivale z zgornjim, sem dodala še nekaj pod-plasti, ki so mi omogočale brezskrbno barvanje in očrtanje puloverja. Za senčenje tega pa sem uporabila sloj, ki je bil nad tem.

Za barvanje ozadja sem se vrnila v sloj, v katerem je bila fotografija, ga najprej s čopiči pobarvala, nato pa šla v blur efekte in izbrala radial blur s spin efektom.

Na koncu sem digitalno risbo shranila v png obliki.

 

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost