Rastrska grafika-postopek in refleksija

POSTOPEK

Odločila sem se za digitalizacijo ene od skic v moji skicirki in pri tem uporabljala program Krita. Postopek sem začela s postavitvijo skena skice v Krito.

 

Najprej sem v novi plasti naslikala obraz in ramena. Pri tem sem večinoma uporabljala čopič Basic mix saj omogoča učinek mehkega nanašanja in mešanja barv. Pri slikanju sem si pomagala tudi z nastavljanjem prekrivnosti in velikosti čopiča.

 

Nato sem se lotila slikanja ozadja. Za začetek sem celotno površino  okoli portreta pobarvala z enim odtenkom modre barve, nato pa sem v novi plasti naslikala še oblake. Pri slikanju oblakov sem uporabljala čopič Bristles wet , saj sem z njim lahko ponazorila teksturo oblakov.

 

Na koncu sem naslikala še lase. Tu sem uporabljala kombinacijo čopičev Bristles mix in Basic mix.

 


Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem spoznala Krito in se naučila kako jo uporabljati. Spoznala sem veliko različnih funkcij s katerimi si lahko pomagaš pri izdelavi digitalne slike in dosežeš zanimive učinke, ki jih pri slikanju z barvami na papir ne bi mogel. Ker sem v digitalnem slikanju začetnik, sem porabila kar nekaj časa pri spoznavanju vseh različnih orodij in navajanju na postopek digitalnega slikanja.

Če bi za projektno nalogo imela več časa, bi se bolj posvetila detajlom obraza in las ter dodala še nekaj barv. Verjetno bi tudi nekoliko nadgradila ozadje. Največ časa sem posvetila slikanju obraza, saj je najbolj kompleksen in po mojem mnenju tudi najpomembnejši del slike, pa tudi ker mi je slikanje obrazov na splošno najbolj zanimivo.

Znanje, ki sem ga pridobila pri izdelavi slike, je zelo uporabno, saj imam pri likovnem ustvarjanju zdaj na voljo dodaten medij, katerega drugače verjetno še nekaj časa ne bi preizkusila in s katerim lahko ustvarjam nove izdelke in digitaliziram že obstoječe  ter si z njim pomagam pri različnih projektnih nalogah. Vem, da mi bo pridobljeno znanje prišlo prav tudi v poklicu, ki ga bom opravljala,  saj se tehnologija tudi pri likovnem ustvarjanju vedno več uporablja, pa tudi ker je nekatere ideje lažje realizirati digitalno.

 

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost