Rastrska grafika (Krita) Eva Sik: NakEd

Za to projektno nalogo sem uporabljala program Krita in grafično tablico Wacom Intous Art. Namesto, da bi izbrala svoje že obstoječe likovno delo ali fotografijo, sem se odločila za izdelavo nove. Narisala sem Evo sredi džungle Edna, ki se zvija v trupu, kot kača. Pričela sem s preprosto skico z modrim navadnim full circle markerjem. Najraje uporabljam modro barvo za osnovno skico, ker jo lažje ločim od sive in črne barve, ko delam line art. Na prvi liki vidimo le osnovne oblike forme.

©2017 Eva Sikošek

Ko sem bila s formo zadovoljena, sem njeno plast naredila bolj transparentno, da sem lahko po dodajanju nove plasti risala okoli in čez njo. Tako sem na novem Layerju (plasti) z ožjim in bolj transparentnim markerjem zarisala zunanjo obliko. <Tudi to plast sem nato naredila bolj transparentno.

©2017 Eva Sikošek

Z več popravki, sem nato prišla do želene zunanje oblike. Marker sem odebelila in spremenila njegovo prekrivnost ter barvo- čas je bil za bolj konkretne črte. Ko sem bila zadovoljna s črtami figure, sem zopet dodala novo plast in izbrala air brush z največjo intenziteto ter uporabila različne odtenke sive barve, kjer sem predvidela, da bi padala senca. Poudarila sem temnejše dele, da sem ustvarila kontrast med sivino in belino.

©2017 Eva Sikošek

Po senčenju sem to plast naredila nevidno ter zopet ustvarila novo plast in samo prebarvala z airbrushem celotno figuro. Izbrala sem rahlo transparentno nežno vijolično barvo za telo in odtenek bolj intenzivno roza za lase.

©2017 Eva Sikošek

Plast senčenja sem nato naredila vidno ter na njo naredila svetlobne korekture in pa poudarila rozasto barvo las z uporabo air brusha največje intenzitete in transparentnega markerja. Tukaj sem izhajala iz tehnike, ki jo sama uporabljam pri vodenih barvah: najprej označim temnejše dele in nato grem čez s plastjo svetlejše, bolj prozorne vodenke.

©2017 Eva Sikošek

Nato sem pri novi plasti preizkušala različna ozadja in barve, ter na koncu sklenila, da je bolje če je ozadje abstraktno in zelene barve, saj si Eden predstavljam kot džunglo, polno zelenja in miline.

Po izbiri barve ozadja sem se začela igrati z različnimi variantami ozadja. Uporabila sem različna pisala in čopiče: Texture_leaves, screentones, sketch_ink, texture_fuzzy, sketch_wires. Menjavala sem tudi velikosti pripomočkov, da se dosegla želen učinek: ozadje, ki postavlja Evo v središče pozornosti, a vseeno njeno okolje deluje mistično in vseobsegajoče.

 

©2017 Eva Sikošek

začetna skica in končni produkt :

©2017 Eva Sikošek

©2017 Eva Sikošek

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost