Digitalna zgodba BARVA

Kratek opis zgodbe

V moji digitalni zgodbi na temo barva, sem želel predstavit kako sta si ljubezen in droge zelo podobna stvar. Kako te lahko oboje zasvoji, ti da perfektno iluzijo sveta, ter si jo vsak dan želiš še bolj.  Odločil sem se da svojo idejo predstavim skozi animacijo, katero sem narisal v Photoshopu ter jo uredil v iMovie-ju.

Gradiva, ki opišejo nastanek zgodbe

Pred risanjem same animacije sem si s pomočjo tablice Wacom v Photoshopu narisal posamezne dele iz scenarija, tako da sem si lažje zamislil sam potek zgodbe ter slike tudi pobarval, da sem imel že narejeno paleto za posamezne izseke .

Primer:

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

Za tem sem začel risati vsak gib na svojo plast, kar mi je na koncu prineslo 250 sličic za približno 30s animacije. Ko sem imel vse skiceran, sem se vrnil na začetek zgodbe ter tako začel barvati vsak frame posebaj.

Za tem sem izvozil vse slike na namizje računalnika ter jih uvozil v iMovie. Na YouTube-u sem si izbral pesem od CryptexMusic, kar seveda vsebuje copyright vendar, s strani YouTube-a tudi dovoljuje uporabo.

Ko sem vse vstavil v program, sem vsaki sliki določil čas, kako hitro se naj menjajo ter zvok na koncu prilagodil celotni animaciji.

Samo animacijo sem tudi objavil na svoj YouTube kanal.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost