Vektorska grafika

Za motiv sem si izbrala fotografijo iz spleta, saj smo se na podoben način učili tudi na vajah pri pouku. Vektorsko grafiko sem že delala v programih kot je ilustrator. Z Inkscapeom pa sem se srečala prvič. Hotela sem ga spoznati in ugotovila, da je morda celo lažji za uporabo kot Ilustrator.

Raca by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Fotografija by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Vozlišča by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Najprej sem uvozila fotografijo in dodala novo plast. Naredila sem kvadrat in mu zmanjšala vidnost(prosojnost) ter s pomočjo shifta dodala več vozlišč za lažje oblikovanje. Da sem prišla do vozlišč sem kliknila na pot in predmet v pot.

Predmet v pot by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Krivulje by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Glavo sem naredila s pomočjo kvadrata, spodnji del oziroma trup pa s pomočjo pripomočka za delanje krivulj, pri katerem lahko z oblikovanjem začnemo takoj.

Plasti by TEDI is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Na koncu sem prosojnost barve spremenila nazaj na 100 % in izbrisala fotografijo v ozadju. Plasti pa sem uredila tako, da se barve in forme lepo prekrivajo.

Refleksija dela

V tem projektu sem se naučila novega programa za grafično oblikovanje inkscape in funkcij, ki jih ilustrator morda nima ali pa so te drugačne. Če bi bilo časa več, bi si za nalogo izbrala kaj bolj zapletenega. Največ časa sem se posvetila delu z cvetom na glavi, ker ima veliko različnih oblik. Svoje delo bi na dan kriterij ocenila, kot uspešno opravljeno saj vsebuje vse kar je dano v kriteriju. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila na spletnih objavah, ustvarjanju celostnih grafičnih podob, plakatih, revijah ipd. Všeč mi je bil celoten projekt, najbolj pa sem uživala pri izdelovanju race. 🙂

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost