Barve, digitalna zgodba

POSTOPEK

Takoj ko smo dobili navodila za digitalno zgodbo sem dobila veliko idej kako bi lahko naredila filmček ali animacijo. Ker pa sem morala narediti le en izdelek sem se odločila, da bom narisala in izdelala video za pesem True colours od izvajalcev Justin Timberlake in Anna Kendrick.

Na začetku sem hotela narediti animacijo v programu Krita ali Inkscape, vendar sem se na koncu odločila da bom narisala in zraven slikala vsako potezo. Nato sem morala izračunati koliko slik na sekundo in da jih bom razporedila tako, da se bodo ujemale z besedilom pesmi. To mi je vzelo veliko časa in ko sem končno vse preračunala sem se lotila postavljanja fotoaparata. Ko je bilo vse pripravljeno, sem začela risati in zraven slikati vsak gib. Posnela sem 712 slik.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Zgodba je bila narisana, treba je bilo še posneti audio za spremljavo. Glasbeno podlago sem  pridobila z strani Karaoke version, kjer sami snemajo posnetke in so na voljo drugim. Vokal sem posnela v očetovem studiu, pri tem pa mi je tudi on pomagal. Na koncu je bilo glasbo treba malo obdelati, dodati efekte, izbrisati moteče elemente, … Za to sem potrebovala skupno tri ure.

Ko sem imela narejeno glasbo in slike, sem vse to dala v program Zoetrope, kjer sem naredila stop motion video. Program je lahek za uporabo in z njim nisem imela večjih težav.

Tu si lahko ogledate moj končni izdelek. Upam, da boste ob ogledu uživali 🙂

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost