Digitalna zgodba – Barve Življenja

Barve…nekaj tako enostavnega, lepega, vsakdanjega;  a hkrati tako zapletenega, še posebno če jih hočemo predstaviti.

Z barvami se srečamo prav vsak dan. V glavnem se jih niti ne zavedamo, a vendar niso vsak dan enake. Če jih bolje pogledamo, so lahko enkrat bolj tople, drugič bolj hladne; enkrat svetle in prijetne, drugič temačne.

Obstajajo dogodki v našem življenju, ki jih lahko primerjamo z barvami: na rojstvo gledamo kot nekaj čistega, belega -mnogi rečejo, da smo ob rojstvu kot nepopisan list papirja; bel in čist, ki ima še vse pred sabo. Ali pa ljubezen: zagotovo nas večina pomisli na rdečo barvo.  Morda na neuspeh v službi ali v  šoli: tukaj prav gotovo ne pomislimo na rumeno barvo, ampak na temne in hladne, modre in zelene barve. Če bi vsak dogodek v našem življenju pogledali malo drugače, bi videli, da se ti prikazujejo kot packe oziroma pike različnih barv in odtenkov. Vse skupaj pa je naše življenje. Če pa pogledamo na življenje kot na barve, je naše življenje pravzaprav paleta barv.

Gradiva in nastajanje zgodbe

Dolgo časa sem razmišljala o tem, kaj naj sploh naredim na predpisano temo. Ker nisem imela nobenih izkušenj s takšnim delom, nisem vedela, kako naj se zahtevane naloge lotim. Potem pa: preblisk! Pred novoletnimi prazniki sem gledala oddajo, ki je bila narejena nekoliko drugače: na ekranu se je nenehno risalo in tako je nastajal prispevek. Prav tu sem našla svoj izziv: združila sem tisto kar znam z nečim novim, zame še neznanim področjem: risanje sem združila z snemanjem. Za pomoč sem prosila prijateljico Jasmino Štefanič, ki se izobražuje kot medijska tehnica. Razložila sem ji svojo idejo. Ker se že dolgo poznava, je kmalu razumela in začutila moje želje in ideje. Naredili sva plan: jaz rišem, ona snema. Z liki in barvami sem se ukvarjala jaz, Jasmina pa je bila zadolžena za kamero, ker se na snemanje dobro spozna.

Skupaj sva pripravili snemalni prostor. Na belo tablo sem narisala lik, v katerega sem nato risala svojo zgodbo.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Nad tablo sva pritrdili kamero in vse skupaj dobro fiksirali. Da je šlo risanje hitreje in da posnetek ne bi bil predolg, sem na trši papir narisala posamezne človeške figure.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Ko je bilo vse posneto, sem s pomočjo programa  Adobe Premiere Pro CC sestavila in uredila zgodbo. Glasbo sem našla na spletu, na strani Free Music Archives. Paleto barv, ki se prikaže na koncu, sem ustvarila v programu Inkscape.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Za konec pa sem še preko spletne strani Ivipid izbrala in kupila uvodno špico.

Kaj je nastalo oziroma kakšna je moja digitalna zgodba pa si lahko ogledate tukaj: Barve Življenja

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost