Vektorska grafika in refleksija

Za vektorsko grafiko sem uporabljala program Inkscape, ki smo ga spoznali pri predavanjih. Najprej sem uvozila sliko za podlogo in se lotila ustvarjanja.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Največ sem delala z orodjem za risanje krivulj in ravnih črt. Pomagala sem si s spreminjanjem prosojnosti in z orodjem za urejanje poti po vozliščih.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Na koncu sem za oddaljena drevesa v krajini uporabila prostoročne poteze in kaligrafske poteze čopiča. Ustvariti sem morala več plasti, da prejšnje postavitve nisem premikala. Na koncu sem sliko shranila v PNG obliki in jo opremila z zaščito Creative Commons.

 

Refleksija

S programom Inkscape sem delala prvič. Zdi se mi zelo zanimiv način za ustvarjanje in ga bom sigurno večkrat uporabila tudi v prihodnosti. Nepričakovano mi je vzel veliko časa, a mi je všeč izdelek, ki sem ga ustvarila. Za razliko od vseh svojih del se tukaj nisem mogla spustiti v majhne podrobnosti, kar me je na začetku motilo, kasneje pa sem ugotovila, da me je prisililo v drugačen način reševanja likovnih problemov.  Veliko bolj pazljivo sem se morala lotiti izbire barv, da sem lahko nazorneje prikazala kaj je spredaj in kaj zadaj. Prav tako sem zelo poenostavljeno izrisala drevesa v ozadju; so samo krogci pobarvani v različne odtenke zelene barve. V tej projektni nalogi sem zelo uživala in se naučila novega načina dela, ki mi je všeč.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost