Digitalna zgodba – Barva

Kratek opis zgodbe

Za projekt sem si izbrala izdelavo stop motion zgodbice na temo barve. V zgodbici je glavna junakinja punčka, ki živi v svetu kjer ne poznajo barv, posledično je zato vse sivo in turobno. Nekega večera, ko se odpravi spat zasliši loputanje vrat od omare in se hitro zbudi. Radovedno se odpravi pogledat kaj se dogaja, tako vstopi v omaro in pred njo se pojavi ta čuden vrtljaj in takoj zatem pokrajina, ki je ni še nikoli videla. Odloči se, da si bo ogledala zanimivo okolico in med sprehodom uzre ogledalo. V odsevu ogledala vidi sebe a popolnoma drugačno bolj živo in veselo tako se odloči, da bo nekaj tega “veselj” vzela s seboj domov in spremenila vzdušje. Ob prihodu domov nam izpove svoje misli in s tem se začne nov lepši svet.

Gradiva za zgodbo

Na začetku sem najprej premislila o zgodbi in si postavila nekaj idej in se odločila za eno. Narisala in napisala sem scenarij, ključne točke, ki so mi pomagale pri snemanju in montiranju videa.

Z začetkom sem najprej sestavila prostor kjer bom snemala in pripravila vse potrebno. Vse sem izdelala iz kartona papirja in barve in nekaj tub barve in čopiča. Tako sobo kot pokrajino sem postavila na pisalno mizo in ko je bilo to pripravljeno sem ugasnila vse luči in postavila nočno lučko nad sceno, tako sem ustvarila enakomerno svetlobo brez svoje sence.

Lutko sem premikala s pomočjo žebljev in stiropora, ki se je skrival pod podlago kjer je deklica hodila.

Po snemanju sem slike importirala v program Premier Pro v katerem sem sestavila celotno animacijo. S programom sem imela že izkušnje. Najprej sem nastavila hitrost vseh sličic in tako ustvarila občutek gibanja v posnetku ko sem vse sestavila sem dodala še avdio posnetke, ki sem jih dobila na spletni strani Jamendo in Freesound, oba ponujata različno glasbo ter zvočne efekte.

Video sem nato objavila v YouTube.

Viri:

Spletna stran s katere sem pobrala glasbo: https://www.jamendo.com/

Spletna stran s katere sem pobrala zvočni efekt: https://freesound.org/

 

 

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost