Digitalna Zgodba – Barva

Digitalna zgodba: AQUA GREEN OCEAN

Za tematsko barvo svoje digitalne zgodbe sem izbrala vodno zeleno barvo oziroma “Aqua Green” kot jo naslavljam v sami zgodbi. Kot inspiracija za mojo nalogo mi je bila želja po poklonu znani osebnosti, ki je imela velik vpliv na to da sem postala takšen človek kot sem danes, a je izgubila svoje življenje prejšnji december. S to zgodbo želim simbolično prikazati njegovo življenje slave, ter to, kako so se njegove sanje spremenile v nočno moro iz katere je želel pobegniti. Želela sem razumeti muke skozi katere je moral iti in tudi muke prijateljev in bljižnjih, ki jih je pustil za seboj, ko se je odločil da konča svoje življenje.

Pripoved sem začela s tremi prijatelji, katerih usode poveže padajoča zvezda, oni se potem podajo na pot, da bi uresničili svoje sanje, ki jih v zgodbi namerno ne navajam in to prepuščam gledalcu. Pot, skozi katero so se prebili s trdim trudom in zvestobo jih pripelje do prepada obdanega z morjem zeleno-modrih luči. Iz njega pridejo glasovi, ki glavnim junakom začnejo graditi pot nad njim.

Do zapleta pride, ko zajec začne slišati zle glasove, ki ga pahnejo v depresijo iz katere ne vidi več rešitve. Opraviči se prijateljema, ter se vrže čez rob ploščadi v globino, kar pa je tudi razplet zgodbe. Nalogo zaključim z opozorilom, da naj pazimo na izrečene ali pa napisane besede, saj imajo lahko dolgoročne posledice.

Postopek dela:

Zgodbo sem začela snovati z zapiski o tem kako bi na grobo zgodba potekala

 

Potem sem naredila “character design” glavnih treh junakov

Ter na to še skico storyboarda.

Za tem sem se lotila 40ih risb, ki sem jih uporabila v videu

Ter jih na koncu dala skupaj v celoto in jih opremila z besedilom.

Programska oprema, ki sem jo uporabila sta bila programa HitFilm, ter Krita.

Za dovoljenje uporabe glasbe sem se zgledovala po Youtubovem pravilniku, na katerega sem to tudi objavila. Zaradi temačne teme posnetka sem video tudi označila kot starostno omejenega, v opis pa dodala tudi opozorilo.

Tukaj še navajam vire, iz katerih sem pridobila glasbo v ozadju zgodbe:

Bensound – https://www.bensound.com/royalty-free-music/4

R3 Music Box – https://www.youtube.com/watch?v=2PRo_wN-u10

 

Na koncu pa dodajam še povezavo do svoje digitalne zgodbe:

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost