Digitalna zgodba – barva

Zgodba

Za temo svoje digitalne zgodbe sem si izbrala zgodbo Povodnega moža, ki je delo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Postavila sem jo v sodobni čas 21. stoletja, ko povodni mož Urško zapelje na drugačen način in sicer zvečer v baru, ko ji kupi pijačo. Urška, ki je po zgledu originalne zgodbe vzvišena do vseh snubcev, se otopli šele ob pogledu na šarmantnega Povodnega moža. Ta jo nato odpelje na samotnejši kraj ob Ljubljanici, kjer jo za vedno ujame v svoje mreže.

Urško vedno spremlja topla in živa rdeče-roza barva, ki se spremeni v zelenkasto šele, ko v njen svet vstopi Povodni mož. Njegova barva je zelena, barva reke Ljubljanice. Ko jo na koncu zgodbe odpelje in izgineta v Ljubljanico, svet izgubi barve.

Potek dela

Odločila sem se da bom zgodbo upodobila v stop motion animaciji. Zapisala sem si osnutek zgodbe za vodilo pri snemanju oz. fotografiranju, fotografirala pa sem 2 dni v centru Ljubljane, vedno v bližini Ljubljanice. Ko sem dobila ves potreben material sem slike montirala in urejala s pomočjo programa Adobe Premium Pro. Pri uporabi programa mi je pomagal prijatelj, nekaj pomoči pa sem iskala tudi na posnetkih iz Youtuba. Na slikah sem spremenila barve, uredila prehode in dodala napise.

Licenca Creative Commons

Barvna korekcija
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.

Na koncu sem videu dodala še glasbo čela, ki sem jo našla na Youtubu. Posnetek sem na koncu pretvorila v .avi datoteko in ga objavila na svoj Youtube kanal.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost