Rastrska grafika

Postopek dela:

Za to nalogo nisem imela lastne predloge za reprodukcijo dela, a sem delala nekoliko po spominu nekaterih fotografij, ki sem jih pred nedavnim zasledila na internetu, ter po lastnih idejah, ki so me pripeljale do želenega končnega izdelka. Program, ki sem ga uporabila je Photoshop.

Nalogo sem začela tako, da sem najprej v prvem layerju na grobo zarisala osnovno obliko, ki sem jo želela razviti. V nadaljevanju sem grobo skico v novem layerju na novo obrisala, da sem dobila tanko linijo.

Grobe skice v tem posnetku še nisem skrila, sem pa že začela dodajati barve po prosojnih plasteh in večih layerjih, da bi dosegla lepše prehode.

Tu sem grobo skico že skrila, tako da se vidi le tanka obroba.

Ko sem izdelek dokončala sem se  za konec še nekoliko poigrala z svetlostjo in kontrasti.

Tukaj je še končni produkt:

Refleksija:

Delo z rastrskimi programi mi ni tuje, Krito in Photoshop sem se naučila uporabljati že v srednji šoli, a ju redko uporabljam, zaradi slabe strojne opreme, saj moj prenosni računalnik pogosto popači barve, tako da mnogokrat ne vem katero barvo točno uporabljam, tako da je moje delo s temi programi vedno oteženo. Glede na te težave menim, da mi je tokratni izdelek relativno dobro uspel.

Z nalogo, ki smo jo dobili pri tem predmetu sem izboljšala svojo tehniko glede digitalnega risanja in se naučila nekaj novih trikov v Photoshopu, ki mi pridejo prav pri senčenju in doseganju raznih vizualnih učinkov. To znanje mi je tudi pomagalo pri izdelavi Digitalne Zgodbe (ki sem jo sicer delala v Kriti), saj sem to nalogo imela narejeno sicer že preden sem dokončala zgodbo.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost