digitalna zgodba- SVETLO/TEMNO – KO TRAVNIK POSTANE VAS

Ko travnik postane vas

Ko sem dobila idejo za vsebino digitalne zgodbe, sem izdelala storyboard:

Storyboard-DIGITALNA ZGODBA

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Video posnetek je izdelan iz “strani”, da spominja na otroško knjigo. Govori o treh junakih: čebelici Tilki, žabcu Krakcu in dečku Lovru. Sporočilo zgodbe je, da moramo paziti na okolje, v katerem živimo.

“Strani” se menjajo zelo počasi, zato ker je video namenjen otrokom, ti pa rabijo več časa, da stran preberejo in si ogledajo sliko.

Končni izdelek izgleda takole:

 

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila izdelave storyboarda, urejanje fotografij v PhotoScapeu in izdelavi filmčka v Video Padu. Predvsem pa sedaj razumem, koliko dela je potrebnega za idejo, osnutek in izdelavo, da prideš do končnega izdelka, kot je film. Izočilo me je tudi, da je za fotografiranje potrebno dovolj svetlobe.

Če bi imela več časa, bi izdelala bolj natačne figure za fotografije, bolj bi izpilila samo zgodbo in mogoče posnela nekoga, ki bi zgodbo bral.

Največ časa sem posvetila iskanju ideje in pisanju besedila, ker sem hotela narediti zanimivo in poučno vsebino. Veliko časa mi je vzelo tudi fotografiranje, ker sem po prvem fotografiranju celotne scene ugotovila, da so nastali izdelki pretemni in jim v PhotoScalu ni pomoči.

Tekom študija bom pridobljeno znanje lahko uporabila pri predstavitvi kakšnih tem, kjer bo mogoče vključiti filmček. Lahko posnamem in uredim video, ker to sedaj znam. Če bom kdaj učila likovni pouk pa bom lahko svoje znanje predala mlajšim. Npr. naredila bi projektni dan, kjer bi otroci po skupinah v enem dnevu izdelali kratko zgodbo.

Pri projektu mi je bilo najljubše urejanje filmčka, ker sem si že dolgo želela naučiti uporabljati ta program, a nikoli ni bilo časa … Najmanj pa mi je bilo všeč pisanje celotne vsebine zgodbe, ker nisem imela dobrih idej.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, ker je dobro zasnovan. Na vsa vprašanja, ki sem jih postavila pri vajah oz. po mailu, sem vedno dobila odgovor, za kar sem hvaležna.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost