Animacija

Odločila sem se narediti animacijo iz slik, torej v obliki GIF file.

Opis: Škrat se sprehaja po kamnitih tleh. Najprej naleti na kamen, ki ga z lahkoto preskoči in gre naprej. Potem naleti še na magično žabo. Postane jezen, saj se ne more v miru sprehajati, brez ovir. Z vso močjo, ki jo ima, žabo preskoči in nadeljuje pot po kamnitih tleh. Na kaj bo škrat še naletel?

Animacija škrat by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Postopek izdelave: Vse, kar sem potrebovala za izdelavo animacije, so papir, barvice in telefon. Iz papirja sem izrezala škrate z različnimi obrazi, žabo in kamen. Odločila sem se, da jim bom dodala še malo barve. Za ozadje sem vzela list papirja in nanj narisala majhne kroge, ki naj bi predstavljali kamne oziroma pot. Ko sem imela vse to pripravljeno, sem s pomočjo telefona vsako potezo, ki jo je škrat naredil slikala. Na koncu sem slike samo še pretvorila v GIF file.

(zgled škrata ni bila moja ideja. Škrata sem si izposodila iz risanke Gravity Falls.)

škrat by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

žaba in kamen by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

kamnita pot by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila kako lahko iz slik, na katerih so zaporedne scene, narediš še kar soliden video. Če bi imela več časa in več znanja, kar se tiče postopka delanja animacij, bi uporabila programe za ustvarjanje animacij in ne telefon. Največ časa sem namenila izrezovanju in barvanju škratov, saj jih je bilo 6 obrazi so pa morali biti različni. Projekt mi je bil zelo všeč, če upoštevamo, da je bila to moja prva animacija in tudi z rezultatom sem zelo zadovoljna. Znanje bom lahko uporabila pri projektih povezanih z zgodbo (film, risanka, reklama…). Pri projektu bi se lahko bolj spoznali z različnimi programi za ustvarjanje animacij.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost