Vraževerna muca

Spodaj si lahko ogledate online zgodbico z naslovom VRAŽEVERNA MUCA.

 

Pri projektu ustvarjanja digitalne zgodbe, sem se naučila narediti online zgodbico. Snemanja, montiranja in kakršnega koli drugačnega digitalnega ustvarjanja sem se naučila že v srednji šoli, zato se te naloge nisem prav nič veselila. Prva ovira na katero sem naletela, je bilo oblikovanje ideje. Druga ovira je bila lenoba. Idejo, sicer slabo oziroma ne preveč zadovoljivo, sem dobila dokaj hitro, naslednje korake pa sem si pustila do samega konca. Če bi imela več volje in motivacije bi definitivno posnela umetniško video zgodbo. Zgodbo bi pripovedala brez besed kot npr. v filmu Samsara.

Pri kreiranju sem največ časa posvetila vektoriziranju likov. Pred začetkom sem se že odločila, da se vektoriziranja ne bom lotila, pa sem se ga na koncu vseeno. Vzelo mi je kar nekaj časa, sem se pa na koncu kar dobro navadila na to in menim, da mi vektoriziranje ne bo več predstavljalo težave.

Znanje ustvarjanja takšnih in podobnih zgodbic, na moji poklicni in študentski poti, ne bo nikoli odveč. Tako kot znanje o rastrski in vektorski grafiki. Z digitalnimi zgodbami lahko zelo popestrimo učne ure.

Pri celotnem projektu mi je bilo najmanj všeč oblikovanje ideje in pripravljanje na delo. Med risanjem skic sem velikokrat obupala, enako se je zgodilo, ko sem se odločala na kakšen način bom like postavila v knjigico. Vmes sem si še velikokrat premislila. Ko pa sem bila dokončno odločena, je delo teklo kot po maslu. Začrtala sem si cilj in naredila načrt. Najslajše je pa bilo gledati in poslušati končni izdelek.
Dokler se nisem spomnila, da moram narediti še zgodboris … 🙂

Projekta ne bi nikakor spremenila, zastavljen je odlično in študentom ponuja ogromno svobode pri ustvarjanju. Edino kar bi si želela je to, da bi ta predmet imeli v kasnejšem letniku.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost