Digitalna zgodba: Črta ali Smrt človeku svoboda miški

Demokratično glasovanje v razredu je odločilo za temo črte. Takoj sem imela idejo kako bi naredila animacijo, potem sem se še spovnila na ljudsko pesem Pod goro zeleno, ki mi je bila že od nekdaj všeč.

Zgodba govori o ciklu življenja. Začne se z rastlino, pšeničko, katere zrno pade v zemljo in zraste. Mimo pšeniške pride miška in dozorelo rastlino poje, kasneje bo prebavljena zrna izločila in na novem mestu bo spet lahko zrastla frišna pšenička. Miška gre naprej v svet in na poti sreča mačka. Maček jo lovi, ulovi in si z njo poteši lakoto. Nato pa se s polnim trebuhom usede in malo počije. Za njegovim hrbtom pa prihaja lačen volk in maček, ki ni pozoren na svoje okoliščine konča v volčjem gobcu. Volk se odloči, da bo malo zadremal, saj je glaven v gozdu in mu nihče nič ne more, ampak v tem gozdu se skriva vsiljivec, nekdo, ki pleni nad živalmi ne iz lakote temveč iz samega veselja in sebičnosti. Tako lovec iz svoje puške ustreli kroglo, ki ustavi volkovo srce. Človek, ki misli, da je vladar svetu kmalu konča v zemlji, saj je igral vlogo Smrti kar sami Smrti ni bilo po godu.

Začela sem z risanjem glavnih okvirčkov.

This work © 2023 by  Zunipera is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Najprej sem si v programu Procreate vklopila animacijskega pomočnika (Animation Assist).

This work © 2023 by  Zunipera is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Nato sem na vsak sloj (layer) narisala nadaljevanje animacije.

This work © 2023 by  Zunipera is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 
This work © 2023 by  Zunipera is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Na koncu sem animacijo izvozila (export) kot mp4 in v programu Splice dodala zvočne efekte.

Link do animacije: Klikni me!


Refleksija: Delo mi je bilo zabavno, nisem se prvič srečala z animacijo, je pa prvič, ko sem zares vložila trud v animiranje. Če bi imela več časa, bi dodala še druge like iz pesmice (medveda, lisico…). Čeprav nisem največji ljubitelj animiranja, saj moraš sloj za sloj risati skoraj iste stvari z milimetri razlike mi je bilo izredno všeč, ko sem končno končala z delom in sem si lahko pogledala kaj sem ustvarila.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost